Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Борислав Попов, БФС: Стадион "Христо Ботев" има разрешение за ползване от ДПК, което означава, че може да се използва за футболни срещи

bnt avatar logo
от БНТ
07:41, 13.11.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
борислав попов бфс
Слушай новината

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов коментира в интервю за БНТ сагата с преместването на футболната евроквалификация България - Унгария на 16 ноември от София в Пловдив. Попов отново обясни, че БФС е взел своето решение срещата да се играе на стадион "Христо Ботев" вместо на Националния стадион в София по препоръка на УЕФА.

"По отношение на изявлението на кмета на Пловдив, действително искането на БФС за предоставяне на стадион "Христо Ботев" е направено на 6 ноември. На 3 ноември УЕФА препоръча промяна на стадиона и препоръча това да бъде стадиона "Христо Ботев". На 6 ноември първия работен ден след местните избори, искането беше направено в съответствие с меморандума, който имаме подписан с община Пловдив. На 6,7, 8 ноември няма никаква реакция от строителя на стадиона", обяви Борислав Попов в специално интервю за БНТ.

"Припомням, че стадиона има разрешение за ползване издадено от Държавната-приемателна комисия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това разрешение не е оттегляно или отменено, това означава, че този стадион може да се ползва и както сте видяли той се е ползвал за мачове от вътрешното първенство", обясни Попов.

Според него строителят на стадиона няма отношение към сигурността на провеждането на една футболна среща.

"Съгласно действащия закон за противообществени прояви по време на спортни събития възлага отговорността за провеждане на футболни срещи на БФС и на органите на полицията. Самият строител има отношение към неговите постройки, които той е изградил. Вътре в стадиона няма никаква строителна техника, отвън пред централния вход няма никаква техника. Тези тръби или част от конструкции, които бяха услужливо показани са далеч встрани от самия стадион и нямат отношение към публиката и официалните лица, които биха били влезли откъм централния вход на стадиона", заяви изпълнителният директор на БФС.

"За първи път в моята практика отказ за предоставяне на спортно съоръжение е позоваване на строителя, който изпълнява някаква обществена поръчка. На самия стадион няма обособена строителна площадка. Този стадион е толкова хубав, че мирише на футбол, държа на скрийншот едно съобщение от администрацията на община Пловдив от събота - 10:48 ч., в което ми пишат "Господин Попов, нямате проблеми, община Пловдив ще издаде заповед за ползването на стадиона.", каза Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортната общественост скърби след загубата на двамата треньори и волейболистите
Спортната общественост скърби след загубата на двамата треньори и волейболистите
Течове, легла на пружини и мухъл във временна детска градина в Перник
Течове, легла на пружини и мухъл във временна детска градина в Перник