НОВИНИ

Дончева пред БНТ: ИТН играят срещу закриването на Спецсъда и си търсят претекст

Вера Александрова
от Вера Александрова
14:07, 07.09.2021
21104
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
татяна дончева всички случаи създаде конституционен прецедент
Слушай новината

"Има такъв народ" откровено играят срещу закриването на Специализирания съд и си търсят претекст, независимо от изявленията, които правят. Слави Трифонов е зависим абсолютно от тези задкулисни играчи, които назовах преди няколко дни и преди няколко седмици, и счита всеки човек, който го е разгадал за заплаха за собственото си политическо бъдеще, на формацията си. В опита си да останат в играта, те не подбират средства.

Това каза за БНТ зам.-председателят на парламента и депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева по повод твърденията, че е убеждавала Радостин Василев да отцепи част от групата на ИТН, за да се състави правителство, ако президентът връчи третия мандат на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Имало ли е опит за разцепление на ПГ на "Има такъв народ"?

Ето какво още каза Дончева:

БНТ: Вие, за някакви пари намеквали ли сте?

Щом самият Радостин Василев започна да обяснява как никой не му бил предлагал. Като никой не му бил предлагал, какво говорят от няколко дни... Това е изключително нагла работа.

Радостин Василев: Не съм твърдял, че ми е предлаган подкуп

БНТ: Как ще си търсите правата?

Че ще си търся правата, ще си търся правата и спрямо Тошко Йорданов, и спрямо Радостин Василев, и спрямо Виктория Василева, разбира се, ще трябва да прегледа записа. В някакви медии изтече, че аз трябвало да дам обяснение откъде са парите, ама всъщност никой не се интересувал какво пише на листчето... Тези хора се занимават с интриги от самото появяване в регулярния политически живот на формацията си. Не могат да направят абсолютно нищо като хората, но искат да окалят всеки. И това, което има в сутрешния коментар на Слави Трифонов във Фейсбука му е ясно, те целят Татяна Дончева да бъде извадена от българския политически живот. След като Татяна Дончева им е някаква особена пречка, тя точно така - няма да иска да си замине.

Трифонов: Промяната в България е възможна, ако хора като Татяна Дончева бъдат отстранени от политическия живот

ВИЖТЕ ОЩЕ РЕАКЦИИ ПО ТЕМАТА ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболните национали не са печелили поредни срещи от 3 години
Футболните национали не са печелили поредни срещи от 3 години
Костадин Ангелов отговори за Александровска
Костадин Ангелов отговори за Александровска