НОВИНИ

Радостин Василев: Не съм твърдял, че ми е предлаган подкуп

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:37, 07.09.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Никой не ми е предлагал подкуп, аз такова твърдение нямам. В интервюто казвам точно какво се е случило, защото съм адвокат и мога да правя оценка на фактите и никога няма да набедявам някого в нещо, което не е сигурно дали е така. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от ИТН Радостин Василев по повод изнесените данни, че Татяна Дончева го е убеждавала да отцепи част от групата на ИТН, за да се състави правителство, ако президентът връчи третия мандат на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Не бих давал оценка на някакви доказателства, преди въобще да се е стигнало до някакъв казус. За мен моментният случай е морален. Защото всичко, което казах вчера в предаването по 7/8 е истината. Може да съм пропуснал нещо, но със сигурност не съм си измислил и не съм внушил някакви неща, които не са се случили. Казусът е морален и той показва какво се е случвало дълги години назад както в кулоарите в парламента, така и извън него", каза Василев.

Той повтори, че срещата с Дончева е била консултирана с ръководството на ИТН.

Имало ли е опит за разцепление на ПГ на "Има такъв народ"?

Радостин Василев отново потвърди, че камерите пред неговата адвокатска кантора са записали как Татяна Дончева влиза и излиза от офиса му. Разказа, че тя е пишела на листче някакви неща - имена на депутати от ИТН и сумата от 500К.

"Тя счита ръководството на партията за ненормални хора, тамагочита, които не са подходящи за водене на разговори. Спомена Ива Митева, каза, че няма лидерски качества, не може да я ползва явно за нищо, спомена Хиновски...

Заприлича ли ви на подкуп?

- Не е важно на какво ми прилича. На мен ми заприлича на отвратителна среща с един играч от 25 години, който трябваше да бъде помолен вече да напусне моя офис, защото един час и половина го слушах как обижда абсолютно всички и така си мислеше, че ще спечели някакво мое доверие", каза Радостин Василев.

Василев заяви, че ако Дончева изпълни заканата си да го съди, ще се срещне и с много по-тежка истина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венеция може да въведе такса за влизане в града
Венеция може да въведе такса за влизане в града
Каварна беше домакин на държавните по муай-тай и кикбокс в стил фул контакт
Каварна беше домакин на държавните по муай-тай и кикбокс в стил фул контакт