НОВИНИ

ДПС не посочи конкретно име за балотажа в неделя

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:13, 17.11.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

От ДПС днес не казаха на избирателите си кого от двамата кандидат-президенти, Румен Радев или Анастас Герджиков, да подкрепят на втория тур в неделя. Казаха им да подкрепят този, който най-много се доближава до очертания от партията профил на президент.

Според ДПС държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и на всички български граждани, независимо къде се намират те. Трябва да е стожер на Конституцията, да е полето за съгласие по време на кризи и в нормално време. Освен това да бъде лице на държавата пред света и глас на национално обединяващите каузи.

"Избирателят на ДПС е много мъдър и ще направи правилният избор и ще избере президент и ще гласува за президент, който най-много се доближава до така очертания профил", заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.

Той зададе и въпрос на ЦИК защо при някои секции в чужбина има разминаване на контролите за действителните гласове от протоколите за президентските избори. Тези пропуски няма да променят резултата, каза Карадайъ.

"Тук стои един много сериозен въпрос - колко са протоколите с такъв род пропуски и как ЦИК ги е приела тези протоколи, защото това е задължението на ЦИК - да следи за контролите на протоколите от чужбина".

Става въпрос за над 2000 български граждани, които са гласували, а ЦИК не си е свършила работата да бъде отразен техния глас в окончателния резултат, коментира лидерът на ДПС. Каза още, че в момента не могат да коментират дали ДПС би подкрепило бъдещ кабинет с мандата на "Продължаваме промяната".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кога ще са следващите срещи за бъдещата коалиция?
Кога ще са следващите срещи за бъдещата коалиция?
Какво да очакваме от единствения дебат Радев - Герджиков?
Какво да очакваме от единствения дебат Радев - Герджиков?