НОВИНИ

Остава облачно до края на деня, но без валежи

bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 17.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно ще е времето в по-голямата част от страната и в близките часове, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, в София – около 10°.

През нощта облачността на отделни места ще се разкъса. Минималните температури ще останат в широки граници - от около минус 2° в отделни котловини на Западна България до 8° по морския бряг.

Утре ще има променлива облачност. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури временно ще се повишат и ще бъдат между 9 и 15 градуса.

В планините също ще има променлива облачност. На отделни места по най-високите части ще превали слаб сняг. Ще бъде и ветровито. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще бъдат между 1 и 9 градуса.

И в много райони от Европа ще се задържи облачно и мъгливо. В Норвегия, Финландия и северната половина на Европейска Русия ще вали сняг. Дъжд ще вали и утре на Апенините и по западното крайбрежие на Балканите. Причината – средиземноморски циклон, който няма да окаже влияние на времето в нашата страна.

У нас в петък ще е ветровито и по-често облачно, а дневните температури слабо ще се понижат. Затопляне и слънчево време ни очакват през почивните дни, когато и вятърът ще отслабне. В понеделник повече слънце ще има в планините, където ще остане необичайно топло за периода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аоияма с пърова поражение на турнира във Фукуока
Аоияма с пърова поражение на турнира във Фукуока
От сблъсък с безработицата до трофея от Шампионска лига
От сблъсък с безработицата до трофея от Шампионска лига