НОВИНИ

Премиерът: Осигурихме провеждането на свободни, честни и открити избори

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
10:27, 17.11.2021 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният кабинет е осигурил провеждането на свободни, честни и открити избори. Това заяви служебният премиер Стефан Янев по време на днешното заседание на Министерския съвет. Той призова за активност на втория тур в битката за "Дондуков" 2 в неделя.

Преди началото на заседанието служебният премиер постави два акцента. Първият - начинът, по който са преминали изборите за парламент и президент и вторият - ниската избирателна активност белязала вота.

Според Стефан Янев внушенията и прогнозите за опорочен вот не са се сбъднали. Положителна е и оценката на работата на МВР от външните наблюдатели на изборния процес. Стефан Янев призова за висока избирателна активност на втория тур в неделя.

"Независимо от предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота, те не се сбъднаха. Българските граждани имаха възможността да гласуват свободно, честно и открито", заяви служебният министър-председател.

Той допълни, че служебният кабинет е направил възможното както по организацията на изборите, така и за предотвратяване на грозните явления, свързани с купуване на гласове и корпоративния вот.

"Неслучайно оценката на външните наблюдатели на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положителен резултат и адмирира усилията на МВР за справяне с тези грозни явления", каза още Стефан Янев.

Той призова за активност на втория тур в битката за "Дондуков" 2 тази неделя.

Вижте още в прякото включване на Тихомир Игнатов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голдън Стейт надигра Бруклин след впечатляващ мач на Къри
Голдън Стейт надигра Бруклин след впечатляващ мач на Къри
Разказ от първо лице: Локдаун в Австрия за неваксинираните
Разказ от първо лице: Локдаун в Австрия за неваксинираните