НОВИНИ

ДПС при президента: Нужна е нова основа, за да има нова къща

Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 15.07.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Това е вторият кръг консултации преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

За среща на „Дондуков“ 2 пристигнаха представителите на ПГ на ДПС.

"Вие вече декларирахте, че виждате изход от кризата в предсрочни избори, но вашата партия е натрупала опит и в парламентаризма и в управлението на страната, което предполага и една отговорност към българските граждани. Може ли, според вас, в настоящия момент на дълбока криза, страната да си позволи да остане без работещ парламент? Как вие виждате вашата роля за излизане от тази криза? Каква е вашата рецепта за намиране все пак на диалог, на консенсус, така че да предотвратим задълбочаването на тази криза, в период в който няма да има парламент – ако минем на варианта, който вие предлагате, и няма да има редовно правителство, което да може да взима стратегически решения", това каза Румен Радев при откриване на срещата с представителите на ДПС.

Председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ припомни, че още април месец са заявили, че формулата за съставяне на мнозинство в това Народно събрание е грешна.

"И политическата логика диктува тази власт, която е основана на омразата, противопоставянето, разделението и реваншизма, няма как да издържи и тя ще падне рано или късно. И ние още тогава казахме, че ни предстоят предсрочни избори."

За да бъде променена формулата, по която се конструират процесите в политическия терен са нужни избори, подчерта Карадайъ.

"Нужна е нова основа, за да има нова къща. Предишната основа задава грешен модел, крива къща. Много е важно какво има да се направи преди предсрочните избори и ние си носим нашата отговорност", каза лидерът на ДПС.

ВСИЧКО ЗА КОНСУЛТАЦИИТЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал иска да привлече футболист на Манчестър Сити
Арсенал иска да привлече футболист на Манчестър Сити
Десислава Атанасова: Нашето становище за третия мандат не е променено
Десислава Атанасова: Нашето становище за третия мандат не е променено