НОВИНИ

ДСБ е на етап финализиране на изборните листи във формат "Демократична България"

bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 02.02.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

ДСБ и коалицията "Демократична България" са почти готови с листите за изборите и разработват управленска програма, която засяга всеки сектор на икономиката и държавата. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ДСБ Цецка Бачкова, която гостува в студиото на "Още от деня". От партията ще предложат цялостна визия за развитието на България.

В предизборната кампания ще излязат с предложения за реформи във важни сектори, като правосъдието и здравеопазването. Готови са да си сътрудничат с всяка партия, която подкрепя идеите им.

По отношение на здравната система ще предложат реформи, които да осветлят харченето на парите за здраве. Убедени са, че средства има, но липсва прозрачност на разходите. Липсва също яснота колко струва на държавата здравното осигуряване, което тя плаща за държавните служители. По думите на Бачкова от Министерството на финансите не давали отговор на този въпрос.

"Добре е да се знае какъв е приносът на всеки български гражданин в солидарната здравна система", смята зам.-председателят на ДСБ.

Според Бачкова не би имало противопоставяне между работещите в реалната икономика и държавните служители, ако имаше прозрачност какви средства постъпват системата и от кого. ДСБ има идеи и предложения и за социалната система.

"Имаме нужда от нова система за грижа - изградени кадри, социални предприятия... така, както е в други европейски страни", каза Бачкова.

Ще се отнася до пенсионната система, Бачкова посочи, че партията ѝ мисли и за трайни решения по тези проблеми, както и за малкия и среден бизнес, които в голямата си част са останали, по думите ѝ, встрани от отпусканите помощи от правителството във връзка с корона кризата.

В отговор на информация, разпространена от Слави Трифонов, че ДСБ не е върнало 47 хиляди лева от държавната партийна субсидия, Бачкова каза:

"Предприети са вече действия, за да бъдат изчистени всички задължения".

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха Навални на 3,5 години затвор
Осъдиха Навални на 3,5 години затвор
ГЕРБ: Разследването на ОЛАФ е за промяна в критериите за доставка на автомобили за МВР
ГЕРБ: Разследването на ОЛАФ е за промяна в критериите за доставка на автомобили за МВР