НОВИНИ

Част от "Тракия" остава затворена до март - в коя отсечка е ремонтът

bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 02.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Започна ремонтът на над 16-километрова отсечка от магистрала "Тракия". Той тече едновременно и в двете платна - между връзката с магистрала "Марица" и пътен възел "Чирпан - Изток". Ще бъдат ремонтирани и 9 съоръжения. Създадена е временна организация на движението.

По време на ремонтните работи ще бъде ограничено изцяло движението в отсечката, като трафикът ще преминава по обходни маршрути през село Плодовитово.

Трафикът днес по обходните маршрути беше интензивен. Десетки шофьори не видяха указателните табели и се объркаха.

Скоростта в участъка, чийто ремонт започна днес, дълго време беше ограничена до 90 км/ч заради вълните по асфалта и дълбоките коловози, които се бяха образували.

Отсечката е открита през 2006 г. и 14 години по-късно е силно амортизирана. Според статистиката на Института за пътна безопасност, за последните 5 години тук са загинали 16 души.

Стартиралият ремонт ще подобри цялата пътна конструкция, като ще се използва метода на студено рециклиране.

"Разбиване на горната част на магистралата - 30 см, впръскване на активно вещество на основата на цимент, след което започваме с нанасянето на новия асфалт, маркировка, СПО и приключваме с ремонта", обясни Стоян Беличев, изпълнителен директор "Автомагистрали".

"Използваме различни похвати спрямо конкретните участъци, различни инженерни методи за гарантиране на една устойчива магистрала, оразмерена на сегашния трафик. Контролът, който трябва да бъде изпълняван върху конкретния начин за направа на студено рециклиране, е безкомпромисен, категоричен е Даниел Иваничков, директор "Поддържане на пътната инфраструктура", АПИ.

Ремонтът на отсечката ще струва 70 млн. лева за двете посоки. Трябва да приключи в края на март, но това зависи и от времето.

Репортер: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски отстъпи на Сараево в последната си контрола в Хърватия
Левски отстъпи на Сараево в последната си контрола в Хърватия
6-има задържани за трафика на хероин през България (Обзор)
6-има задържани за трафика на хероин през България (Обзор)