НОВИНИ

Дунав Русе привлече естонец

Разпределителят е със сериозен опит

Дунав Русе привлече естонец
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:14, 10.09.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Естонският национален състезател Маркус Кеел е поредното ново попълнение във волейболния отбор на Дунав (Русе), съобщиха от клуба на официалната си страница във фейсбук.

Той е на 29 години, висок е 193 см и е разпределител. В кариерата си е играл в първенствата на родната си Естония, Австрия, Белгия, Финландия и Иран. През миналия сезон Кеел е бил част от Черно море БАСК (Варна), където негов треньор е бил настоящият наставник на Дунав Пламен Христов.

"Състезател с опит на сериозно ниво, който със сигурност ще организира играта на отбора на много високо ниво", отчетоха от русенския клуб.

Маркус Кеел е поредно ново попълнение в отбора след класирането му за волейболния елит. В Дунав се завърна юношата на клуба и национал на България Симеон Добрев, играещ на поста либеро, привлечени са централните блокировачи Стасис Лещинскас от Беларус и Любчо Янков, както и украинският национален посрещач Виталий Кучер.

Русенският тим вече започна своята подготовка за най-високото ниво на мъжкия волейбол у нас. Според предварително обявената програма, Дунав започва сезона с мач срещу Локомотив Авиа (Пловдив) на 19 октомври 2024 г. от 17:00 часа в Русе.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна атакува Москва с дронове
Украйна атакува Москва с дронове