НОВИНИ

Душан Керкез: Надявам се да обявим трансфери до края на седмицата

Старши треньорът на Ботев Плодвив очаква нападател и кроло да подсилят отбора

Душан Керкез
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:31, 10.06.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на носителя на купата на България по футбол Ботев Пловдив Душан Керкез изрази надежда, че до края на седмицата клубът ще обяви трансфери.

Наставникът говори на старта на лятната подготовка на тима преди новия сезон.

"Виждам всички изключително позитивно настроени, така че това е хубаво. До края на седмицата се надявам да обявим трансфери. Мисля, че до няколко дни ще можем, защото нашият спортен директор Артур Платек работи много упорито върху това. В момента групата ни не е пълна, има състезатели, които са с националните отбори, има и други с проблеми. Дано се съберем до края на седмицата и очакваме новини за трансфери в близките дни“, заяви наставникът на „жълто-черните“ преди първата тренировка на тима за новия сезон.

Сърбинът уточни, че Йонас Там и Уме Емануел ще получат допълнителна почивка и ще се присъединят към подготовката на отбора на по-късен етап.

"Чакаме нападател и крило. Няма как да скрия за възможността Хидайет Ханкич да направи трансфер, но имаме необходимите опции. Най-важното за мен е, че запазихме 80% от отбора, което е ключово за успеха. Атмосферата е страхотна и съм сигурен, че ще бъдем все по-добри", допълни наставникът на "жълто-черните".

Подготовка с тима пък започнаха трима играчи, които бяха отдадени под наем - Красиан Колев, Димитър Тонев и Мартин Христов. С "канарчетата" ще тренира и френски футболист, който ще изкара пробен период в тима.

"Когато достигнеш целта си да играеш в Европа, това ти дава много позитивна енергия и няма проблем, че почивката ни беше доста кратка. Гледаме с нетърпение към следващия сезон. Искам да благодаря на Дилан Мертенс и Мохамед Брахими за това, което направиха за Ботев. Днес чакаме отговор от Николай Минков дали ще остане, или не", каза още Керкез.

Играчите на Душан Керкез ще се готвят на своята база в периода 10 – 23 юни. След това отборът ще замине за лагер в Правец, където по програма ще остане до 2 юли. От клуба обявиха, че до момента са уредили четири контролни срещи - срещу Берое, Черно море, ЦСКА 1948 и Крумовград.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Историческия парк до парламента: Кои са "Величие"?
От Историческия парк до парламента: Кои са "Величие"?
Ботев Пловдив започна лятната си подготовка и обяви четири контроли
Ботев Пловдив започна лятната си подготовка и обяви четири контроли