НОВИНИ

Душан Керкез: Не се плашим от Панатинайкос

Готови сме да играем 120 минути, ако се налага, заяви треньорът на Ботев преди реванша в Лига Европа

Снимка: Botev Plovdiv/Facebook
bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 31.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

В Ботев Пловдив не се плашат от Панатинайкос. Това заяви Душан Керкез преди реванша срещу гърците от втория квалификационен кръг в Лига Европа. Наставникът на „канарчетата“ отбеляза на официалната пресконференция, че гърците остават фаворити, а неговият тим трябва да играе умно.

"Не се плашим от Панатинайкос. Знаем, че те имат много качествени играчи, които имат нужната индивидуална класа, с която да променят мача с едно отиграване. Затова трябва да сме много концентрирани и да не им даваме пространство и възможности. Понякога може да подготвиш всичко, но то да не е достатъчно. Трябва да изиграем мача умно. Не е казано, че трябва да отбележим още в първата минута. Мачът продължава 90 минути", коментира треньорът.

"Нямахме време да мислим за дербито. Вече имаме много по-важен мач, който е пред нас. След двубоя с Локомотив бях емоционален, но тези играчи са моето семейство и винаги ще ги защитавам с цената на всичко", допълни той.

"Все още вярвам, че Панатинайкос е фаворит, но и ние показахме, че имаме шанс. За да отстраниш този отбор, всички трябва да са на най-високото ниво и дори да дадат нещо допълнително. Готови сме да играем 120 минути, ако се налага. Трябва да бъдем концентрирани, защото се изправяме срещу много добър отбор. Както казах и след първия мач - уважаваме ги, но на терена ще им предложим една истинска война. Това е нормално, защото искаме да спечелим и да продължим. Цяла България говори за Ботев и се надяваме това да продължи да е така", завърши Душан Керкез.

Както е известно, пловдивчани загубиха първия мач с 1:2 на гръцка земя. Втората среща ще бъде изиграна утре (четвъртък) и ще стартира от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подготвя ли се размяна на затворници между Русия и САЩ?
Подготвя ли се размяна на затворници между Русия и САЩ?
"Мистър Кеш командва всички": Обвиненията на Пеевски към президента отекнаха в НС
"Мистър Кеш командва всички": Обвиненията на Пеевски към президента отекнаха в НС