НОВИНИ

Душан Керкез: Шансовете ни срещу Зрински са 50 на 50

Старши треньорът на Ботев Пловдив сподели очакванията си преди срещата със Зрински Мостар от Лигата на конференциите.

Душан Керкез
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:13, 07.08.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез призна, че шансовете на неговия отбор в двубоя срещу босненския Зрински Мостар са равни.

Наставникът на "канарчетата" даде пресконференция преди първия мач между двата отбора от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят е утре от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев".

"Всичко е наред. Всички играчи освен Антъни Уджа и Андрей Йорданов са с нас. Никола Илиев имаше вирус и пропусна мача с Крумовград, но вече е здрав и е налице. Подготвяме се нормално за предстоящия двубой. Мисля, че физически нямаме проблем, въпреки че това ще ни е осмият мач от началото на сезона. Нямахме късмет с контузиите на Уджа и Йорданов, но това е футболът. Сигурен съм, че тези мача, които играем сега, ще ни помогнат в бъдеще", заяви Керкез.

Наставникът оличи опонента на "канарчетата".

"Зрински е много добър като отбор. Те спечелиха Купата на страната си, завършиха втори в първенството и играха в групите на Лигата на конференциите. Имат много опитни състезатели. Ще бъде трудно. Мисля, че шансовете срещу Зрински са 50 на 50. Трябва да вярваме в себе си и да изиграем два добри мача. Това не е същият отбор като от сезон 2013/14, когато Ботев се изправи срещу тях. Бях една година в Зрински през 2005 г. Имам много приятели там. Знам всичко за отбора и има много неща, които ме свързват с този клуб. Вълнувам се, че ще играем точно срещу тях. Уважавам много този отбор", каза още наставникът на Ботев.

"Анализирахме тима на Зрински. Знаят как да се защитават и как да атакуват. Наблюдавахме техните две срещи срещу Браво. Имаме план и ще го спазваме. Трябва да вярваме в нашите способности. Нуждаем се от резултат и вярвам, че в тези два мача отборът, който е по-умен и по-концентриран, ще продължи напред", завърши Душан Керкез.

Защитникът на "канарчетата" Николай Минков изрази увереност във възможностите на "жълто-черните".

"Успяхме да отстраним Марибор и направихме добри мачове с Панатинайкос, независимо, че отпаднахме. Това ще ни даде самочувствие и трябва да го покажем на терена. Зрински е добър отбор. Не е случайно, че през миналата година са играли в групите на Лигата на конференциите. Те са опитен тим, който със сигурност може да ни затрудни, но мисля, че ние сме достатъчно добре подготвени. Нашата публика ще ни подкрепи. Надявам се стадионът да се напълни, както винаги досега, и ние да използваме тази енергия, за да вземем добър резултат преди реванша", коментира Минков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландец постави световен рекорд в спринта от колоезденето на писта
Нидерландец постави световен рекорд в спринта от колоезденето на писта