НОВИНИ

Два гола на Винисиус върнаха Реал (Мадрид) към победите

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:08, 30.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
два гола винисиус върнаха реал мадрид победите
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) надигра с 2:1 като гост състава на Елче в среща от 11-ия кръг на испанската Ла Лига и по този начин отново се изкачи на първата позиция в подреждането с 24 точки.

Със същия актив на върха е и състава на Реал (Сосиедад), но за момента футболистите на Карло Анчелоти са с по-добра голова разлика.

Герой при визитата в Аликанте стана Винисиус Жуниор, който отбеляза и двете попадение за "Кралския клуб", докато за почетното попадение за домакините вкара Пере Мия.

Резултатът бе открит в 22-ата минута, когато Мариано Диас подаде с пета към Винисиус, а бразилецът завърши атака подобаващо, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Елче.

В 63-ата минута домакините трябваше да понесат нов удар, след като Раул Гути получи втори жълт картон за едно закъсняло влизане в краката на Тони Кроос и по този начин остави своите съотборници в намален състав.

"Белия балет" се възползва от численото си превъзходство и десет минути по-късно удвои аванса си. Лука Модрич изведе Винисиус в отлична позиция, а крилото на Реал реализира втория си гол в срещата, копвайки топката ефектно над стража на Елче.

В 86-та минута обаче домакините върнаха интригата в срещата, възползвайки се от две поредни много груби грешки на мадридчани при изнасянето на топката, които оставиха Пере Мия очи в очи с Тибо Куртоа и испанецът не сгреши за 1:2.

Все пак Реал (Мадрид) удържа преднината си, с което се върна на победния път след равенството срещу Осасуна през седмицата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина бивш футболист на ЦСКА
Почина бивш футболист на ЦСКА
Моторист се вряза в джип на пътя Предел - Банско
Моторист се вряза в джип на пътя Предел - Банско