НОВИНИ

Два пъти за два дни хванаха мъж без книжка да шофира пиян

bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 28.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията задържа 52-годишен мъж във видинското село Пеша̀ково, който само за 24 часа на два пъти е засичан да шофира пиян.

Мъжът е без право да управлява автомобил и е отказал да се подчини на полицейско разпореждане. Колата, която карал не е негова, затова не е иззета, а само са свалени регистрационните табели. От прокуратурата във Видин съобщиха, че най-късно утре срещу него ще бъде повдигнато обвинение.

В петък мъжът е засечен в село край Видин. Полицаите подали сигнал със стоп палка да спре, но той не е изпълнил разпореждането, вместо това подкарал автомобила по-бързо. Полицаите го последвали до село Пешаково, където живее. При теста с дрегер са отчетени 1,65 промила алкохол. Придружен е от полицаите до Центъра за спешна медицинска помощ във Видин, но там е отказал кръвна проба.

Тъй като автомобилът, който е карал, не е негов, не е иззет, а само са свалени регистрационните му табели. По-малко от 24 часа след този случай мъжът отново е засечен да шофира в нетрезво състояние на улица в Пешаково със същия автомобил със свалени номера. Този път дрегерът отчел 1,41 промила. Мъжът отново е отказал да даде кръвна проба.

От Районната прокуратура във Видин съобщиха, че най-късно утре сутринта срещу него ще бъде повдигнато обвинение. По преценка на наблюдаващия прокурор мъжът ще бъде задържан до 72 часа. Докато екипът ни снимаше на място, нарушителят беше отведен от полицията. Близките му отказаха коментар.

Репортер: Анжела Каменова, БНР-Видин

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП: Всеки път, когато стане дума за назначените от Радев служби, той реагира агресивно
ПП: Всеки път, когато стане дума за назначените от Радев служби, той реагира агресивно
България си осигури участие на европейското първенство по волейбол за жени през 2026 г.
България си осигури участие на европейското първенство по волейбол за жени през 2026 г.