НОВИНИ

Двама пожарникари от Шумен спасиха мъж, стоял почти денонощие затиснат в катастрофирал автомобил

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 19.08.2022
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

25-годишен мъж оцеля, след като почти денонощие е стоял затиснат в колата си, след катастрофа, причинена от него самия. Двама пожарникари от Шумен буквално му спасили живота, като при ваденето от автомобила не са допуснали той да получи допълнителни наранявания.

Пред БНТ Здравко Здравков и Пламен Троев от шуменската противопожарна служба разказаха как е протекла спасителната операция в труднодостъпен район.

25-годишният мъж от село Тервел е бил на гости на приятели, напът за вкъщи не успява да овладее автомобила си и колата се преобръща в дере на главния път Шумен - Русе. Повече от 17 часа мъжът остава затиснат в катастрофиралата кола и не успява да се обади, за да потърси помощ. Близките на ранения мъж тръгват да го търсят на следващия ден и подават сигнал на 112. На помощ се отзовават двама пожарникари, които успяват да го извадят от обърналия се по таван автомобил.

"Шинирахме врата и трудното беше да го извадим от самия автомобил, защото теренът, на който беше автомобилът, не позволяваше да го сложим на равна площ", каза Здравко Здравков от РСПБЗН-Шумен.

"Контактен беше човекът, но беше силно изтощен заради голямото време, което е прекарал в автомобила, успяваше само да каже, че го боли много и иска вода", разказа Пламен Троев от РСПБЗН Шумен.

Пожарникари и полицаи от Шумен спасиха млад мъж, затиснат в преобърнала се кола в дере

За пет години в пожарната Пламен Троев е участвал в много спасителни операции. Колегата му Здравко Здравков има по-дълъг опит. Бил е сред спасителите в Хитрино след влаковия инцидент през 2016 г. Редки са ситуациите, които имат щастлив край.

Резултатът от професионализма им и от добрите тренировки за действие в критични ситуации е още един спасен живот.

25-годишният младеж живее втори живот, в момента се лекува в болницата във Варна. А неговите спасители призовават да пазим своя живот, не само заради себе си, но и заради близките си.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сръбският министър на транспорта благодари за оказаната помощ след катастрофата на АМ "Тракия"
Сръбският министър на транспорта благодари за оказаната помощ след катастрофата на АМ "Тракия"
Потник на Майкъл Джордан се очаква да бъде продаден за над 3 млн. долара
Потник на Майкъл Джордан се очаква да бъде продаден за над 3 млн. долара