НОВИНИ

Двама са задържани за убийството на 17-годишно момче в Кнежа

bnt avatar logo
от БНТ
22:50, 02.12.2021
11301
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

От прокуратурата в Плевен излязоха с информация за снощната трагедия в Кнежа, където беше намерено тялото на 17-годишно момче. По случая има вече двама задържани и разследващите работят по две версии. За да не се попречи на разследването обаче на този етап беше обявено какви са те.

Всичко се случило в неделя вечерта. Тогава 17-годишният Веселин от Кнежа се качил в колата на непознати младежи, с молба да го закарат до Бяла Слатина. Когато се връщали обратно двамата му спътници видели Веселин с предмет, наподобяващ оръжие. Вероятно това ги е провокирало, смятат от прокуратурата. Трупът на момчето е открито два дни по-късно в землището на Кнежа. Сигнал за изчезналия Веселин е подала майка му във вторник. Тогава са разпитани младежите с колата, които признали за случилото се. Те са задържани за срок до 24 часа.

"Като е установено точното място на извършване на престъплението, с дървен предмет. Към момента са привлечени към наказателна отговорност две лица за извършването на това убийство. Засега съдействат на оперативните служби на МВР. Ще бъде поискано и вземане на постоянна мярка в следващите дни", каза Николай Пачевски, заместник окръжен прокурор на Плевен.

Семейството на загиналото момче е категорично, че той не се е качил доброволно в колата. Това се вижда и от видеозаписите на няколко охранителни камери в града. 17-годишният Веселин е бил в заведение близо до дома си, когато пристигнала колата с непознатите.

Разследването по случая продължава. Повдигнато е обвинение на единия от задържаните, като за подобно престъпление съдът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тотнъм взе лондонското дерби с Брентфорд
Тотнъм взе лондонското дерби с Брентфорд
Планинските спасители отчитат повече акции тази година
Планинските спасители отчитат повече акции тази година