НОВИНИ

Две семейства останаха без дом след пожар в Белица

bnt avatar logo
от БНТ
07:05, 23.04.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Регионални

Голям пожар остави без дом две семейства в квартал "Русовица" в Белица. При огнената стихия са изгорели къщите на двама братя. 10 души, шест от които деца, в момента са без покрив. В помощ на семействата започна кампания за набиране на средства и строителни материали.

Пожарът е възникнал, когато в къщите били само бабата и децата. На помощ се притекли съседите, но не успели да угасят огъня, тъй като в махалата няма работещ водопровод и трудно намирали вода. На място са пристигнали и две пожарни.

Николай Матев: Ние бяхме в Благоевград за 2-3 дена работехме. И в един момент ни се обаждат хората, че е станала случката и нас ни нямаше.

Георги Матев: В момента сме настанени при сестра ми и сме като бройка 13 човека в една малка стаичка, и гледаме да се преживее.

Семействата вече са започнали строежа на новите си домове. Положени са основите на къщите. Много от строителните материали са дарени от фирми в района, а в работата се включват и доброволци. До момента са събрани едва около 1 500 лв.

Сергей Кафеджиев: Има много обаждания от хора, които дават много неща от сорта на посуда, дрехи и такива неща, но няма къде да ги оставим за момента.

Пострадалите семейства се надяват, че през летните месеци ще успят напълно да завършват новите си домове. А от общината са поели ангажимент да бъде подменен старият водопровод и да бъде осигурена вода до всяка къща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60 секунди без COVID-19: Кафето променя вкусовите рецептори
60 секунди без COVID-19: Кафето променя вкусовите рецептори
Не е наложена карантина в Буковлък
Не е наложена карантина в Буковлък