НОВИНИ

Две жертви след гонка на патрулка с кола с мигранти на АМ "Тракия"

На място са издъхнали един от мигрантите и спътникът на шофьора

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:30, 26.10.2023 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Мигрант и българин загинаха при катастрофа на автомагистрала "Тракия" след преследване с полицията. В автомобила са пътували 14 души, 12 от тях - мигранти. Пострадалите са настанени в болниците в Сливен и Ямбол.

Инцидентът е станал около 1:30 ч. тази сутрин на 250-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София. В катастрофиралия автомобил са пътували 12 мигранти и двама българи – шофьорът и негов спътник. Колата не спряла на полицейски сигнал и продължила да се движи с висока скорост в посока София. По-късно се обърнала в канавката. По данни на окръжната прокуратура в Сливен автомобилът е смачкан до неузнаваемост.

Рано тази сутрин по време на дежурство на автомагистрала "Тракия" пътни полицаи подали сигнал за проверка на лека кола, идваща от Бургас. Шофьорът не спрял и продължил пътя си с висока скорост. Започнало преследване.

"Полицейският автомобил докато тръгне, той се е отдалечил на доста голямо разстояние и след няколко километра полицаите виждат в далечината как автомобилът губи контрол и излиза извън пътното платно. Пристигайки на място установяват в нивата лек автомобил и около него разпръснати хора", обясни комисар Димитър Кикьов, началник отдел "Охранителна полиция", ОДМВР-Сливен.

На мястото на катастрофата е загинал един от пътуващите в автомобила. Друг е починал в линейката. Останалите пострадали са откарани в болниците в Сливен и Ямбол.

"В нашата болница са докарани 10 пациенти, от които 5 са обслужени само с леки наранявания и служба "Миграция" ги прибра в съответната институция. Останалите 5 са хоспитализирани. 4 от тях са в отделението по реанимация с тежки съчетани травми. Един е с опасност за живота и един е с гръдна травма, като е приет в хирургично отделение", каза д-р Васислав Петров, директор на МБАЛ "Иван Селимински", Сливен.

Всички мигранти са мъже на възраст между 18 и 25 години. Самоопределили са се като афганистанци. Шофьорът на автомобила е 26-годишен българин, а колата е с чужда регистрация. Прокуратурата работи по изясняването на случая.

Репортер: Румяна Стефанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо земетресение край Стражица
Слабо земетресение край Стражица
Алфа Рисърч: Васил Терзиев на балотаж в София, Антон Хекимян и Ваня Григорова в битка за второто място
Алфа Рисърч: Васил Терзиев на балотаж в София, Антон Хекимян и Ваня Григорова в битка за второто място