НОВИНИ

Двете отделения за пациенти с коронавирус в Стара Загора вече са пълни

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 21.10.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Стара Загора е новата област в критичната червена зона на COVID-19. Новозаразените с коронавирус в региона през изминалото денонощие са 67, най-много от началото на пандемията.

Към момента няма да бъдат налагани допълнителни епидемиологични мерки. Ще бъдат засилени проверките за неспазване на разпоредбите за неразпространение на заразата.

Нараства дифузното разпространение на коронавирусната инфекция в област Стара Загора. Само за два часа от началото на деня нови петима души са с потвърден PCR тест и с нужда от лечение в болница. И двете отделения за пациенти с коронавирус вече са пълни.

Доц. Георги Минков - УМБАЛ-Стара Загора: В момента в клиника по инфекциозни болести има настанени 42 пациента, от които 14 са с хепатит, 25 пациента са с COVID-19 инфекция. В пулмология има възможност да се настанят 25 пациента с COVID-19 инфекция. В момента са настанени 19 такива пациента. В КАИЛ на интензивни грижи са настанени 7 пациента, от които трима са интубирани.

При нарастване на заболелите от коронавирус, има вариант за разкриване на още 100 легла в болницата, но лекарите там са на предела на силите си.

Доц. Георги Минков - УМБАЛ-Стара Загора: Легла и като условия да се лекуват тези пациенти ще се намерят, критичният момент, както навсякъде по света, така и при нас, е кадровия ресурс и персонал от медици и медицински специалисти. Ние реорганизираме звена, които да поемат тази инфекция.

Междувременно две жени, заразени с COVID-19, родиха по естествен начин в Старозагорската болница. Майките са в добро състояние и се възстановяват успешно след пневмония, настъпила като усложнение от коронавируса. Бебетата също са добре, но са изолирани в Клиниката по неонатология. Направени са им PCR тестове, които са отрицателни.

Автор: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галъп: ГЕРБ и БСП са с почти изравнена електорална подкрепа
Галъп: ГЕРБ и БСП са с почти изравнена електорална подкрепа
Алекс Де Минор с обрат в Антверп, белгиец извън топ 500 със сензационен успех
Алекс Де Минор с обрат в Антверп, белгиец извън топ 500 със сензационен успех