НОВИНИ

Ученички се биха в двора на пазарджишко училище

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 21.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Отново агресия в училище и пълно безразличие от страна на присъстващите. В двора на пазарджишко училище две момичета се биха, ритаха и скубаха пред очите на техни съученици. Скандалната случка била заснета с телефон и качена в социалните мрежи.

Конфликтът между двете ученички възникнал преди няколко дни в голямото междучасие. Грозната случка се разиграва ето в двора на пазарджишкото училище "Георги Брегов", на метри от един от входовете.

Причина за сбиването между двете момичета била подхвърлени обиди между тях.

Мария Илиева - училищен психолог: Едното момиче е казало реплика, която е чула в класа по адрес на другото момиче, но с идеята да станат приятелки. Чисто приятелски тя отива и казва, какво чува за нея и за съжаление това не е било разбрано правилно.

По време на боя присъстват и техни съученици, които обаче не се намесили, а напротив - заснели с телефон случващото се. Впоследствие клипът бил качен в социалните мрежи и за кратко време набира популярност.

Добринка Райкова - директор на СУ "Георги Брегов" - Пазарджик: Действително грозно и непристойно поведение и ситуация, която буди много размисъл. В същото време и тревога затова, което се случва с нашите млади хора.

От училището са категорични, че охраната е реагирала веднага след подадения сигнал за случилото се. Засега санкции на ученичките няма да бъдат налагани.

По предложение на класните ръководители предстои да бъдат изготвени планове за обща подкрепа на момичетата. Извършват се проверки от Детска педагогическа стая и от Отдела за закрила на детето.

Предстои заседание на училищния съвет, както и разговори с родителите на двете момичета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима души от социален дом за деца и младежи с увреждания в Русе са с коронавирус
Петима души от социален дом за деца и младежи с увреждания в Русе са с коронавирус
Стамен Белчев: Ще накараме Клуж да се съобрази с нас
Стамен Белчев: Ще накараме Клуж да се съобрази с нас