НОВИНИ

Двойно повече полицаи ще следят за носене на маски в столичния градски транспорт

bnt avatar logo
от БНТ
20:08, 22.06.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

София е с най-много нови случаи на коронавирус в последните дни. Настанените в болници са се увеличили с 34 от петък до днес. От Столичната община съобщиха, че затягат контрола за носене на маски в градския транспорт. През последната седмица са съставени над 200 предупредителни протокола и 16 акта.

Три екипа на "Общинска полиция" следят за носене на маски в столичния градски транспорт. За по-малко от 20 минути бяха глобени двама души.

Глобата е от 300 до 1000 лв.

Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община: Може би си струва парламентът да преразгледа самите санкции, защото 300 лева за неносене на маска може би спира контролните органи. За това издават толкова предписания без да налагат санкции.

В метрото за носене на маски следят полицаите и служителите по станциите.

Нарушители и на перона, и в мотрисите, показа проверка на "По света и у нас". От утре 6 вместо 3 екипа на "Общинска полиция" ще следят за носене на маски в столичния градски транспорт. А контрольорите ще продават билети вместо да глобяват.

Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност: Тази заповед е в сила до края на епидемоологичната обстановка. Или до осигуряване на възможност за покупка на превозни документи от шофьорите.

В моловете от утре маските стават отново задължителни. Въпреки това хора, взели предпазни мерки и днес бяха честа гледка.

Има и управители на магазини, които не одобряват мярката.

Стела Дякова, управител на магазин в мол: Води до дискомфорт, определено. Защото първо, че е по-задушно особено на закрити места, когато се работи по осем часа, не е особено приятно.

Здравните власти се заканиха да засилят проверките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Живко Миланов излиза в последния си мач срещу Локомотив
Живко Миланов излиза в последния си мач срещу Локомотив
Доц. Мангъров: Коронавирусът се лекува максимално щадящо, избягвайте антибиотици
Доц. Мангъров: Коронавирусът се лекува максимално щадящо, избягвайте антибиотици