НОВИНИ

Двукратната шампионка Сара Ерани продължава в Палермо

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
11:25, 04.08.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Тенис
двукратната шампионка ерани продължава палермо

Двукратната шампионка Сара Ерани (Италия) стартира с успех на турнира по тенис на червени кортове в Палермо, с който беше даден рестарт на сезона след почти петмесечна пауза заради пандемията от коронавирус.

Участващата с "уайлд кард" Ерани, победителка в надпреварата през 2008 и 2012 година, надделя над румънката Сорана Кърстя със 7:5, 1:6, 6:4 след три часа игра.

Това беше победа номер 179 за италианката на клей, което я прави най-успешната действаща тенисистка по този показател.

Втора в тази класация е Серина Уилямс

Представителката на домакините, която е 167-а в ранглистата сега, пропиля аванс от 4:1 в първия сет, който все пак спечели с късен пробив.

Тя стартира с брейк и във втората част, но последва серия от осем поредни гейма за Кърстя, с който тя изравни резултата и поведе с 2:0 в решителния трети сет.

Бившата финалистка от "Ролан Гарос" Ерани постепенно отново намери играта си и дори обърна до 4:2, но след това отново допусна да бъде застигната.

При 5:4 италианката реализира решаващ пробив, за да триумфира.

Във втория кръг на надпреварата с награден фонд 163 хиляди евро тя ще срещне Кристина Плишкова (Чехия), която елиминира поставената под номер 3 Мария Сакари (Гърция) с 6:4, 6:4.

В късния мач снощи №25 в света Даяна Ястремска от Украйна победи испанката Сара Сорибес Тормо с 6:3, 6:4.

Напред в надпреварата продължават още: Жасмин Паолини (Италия), Екатерина Александрова (Русия), Лаура Зигемунд (Германия), Дона Векич (Хърватия) и участващата с "уайлд кард" 19-годишна италианка Елисабета Кочиарето.

В турнира участие трябваше да вземе и най-добрата българска тенисистка - Виктория Томова. За съжаление тя даде положителна проба за коронавирус в събота и бе принудена да се отегли.

Турнирът в италиаския град продължава до неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каролина на победа от плейофите в НХЛ
Каролина на победа от плейофите в НХЛ
Диа Евтимова с победа и загуба във Флорида
Диа Евтимова с победа и загуба във Флорида