НОВИНИ

Дядо Коледа ще раздава подаръци на животните в зоопарка в Бургас

дядо коледа раздава подаръци животните зоопарка бургас
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:46, 22.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Дядо Коледа ще раздава коледни подаръци на животните в зоопарка в Бургас, съобщиха от пресцентъра на градската администрация. Ще има празнична обиколка из зоологическата градина, както и зоовикторина с подаръци за децата. Събитието е част от празнична програма, която ще се проведе в рамките на три дни – 23, 24 и 25 декември.

На 24 декември ще има коледна томбола, като на входа на зоопарка всяко дете ще може да изтегли номер, с който да участва. В 14.00 часа ще бъдат изтеглени и обявени печелившите номера. По време на тридневната празнична програма са организирани и два конкурса.

Първият конкурс е на тема "Зоо Коледа", в който децата носят свои коледни рисунки с животни и ги пускат в пощенската кутия на Дядо Коледа, като на гърба на всяка рисунка трябва да бъдат посочени трите имена и възрастта на участника, както и телефон за връзка. Три от рисунките ще бъдат избрани чрез конкурс в официалните профили на Зоопарк Бургас, където победителят ще бъде определен.

В конкурса за най-интересна снимка с Дядо Коледа могат да се включат както деца, така и цялото семейство, уточниха организаторите. Снимките се публикуват в интернет, като задължително условие е да се отбележи Зоопарк Бургас. Три от снимките ще бъдат наградени.

Всеки ден, от 10.00 до 17.00 часа, Дядо Коледа ще раздава лакомства и изненади на всички присъстващи деца.

Зоопаркът в града ще работи със зимно време, всеки ден от 8.00 до 17.00 часа, като по време на тридневната програма за деца до 14 години входът е свободен, допълниха от пресцентъра.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое надигра Шампион 2006 в първенството на България по баскетбол за жени
Берое надигра Шампион 2006 в първенството на България по баскетбол за жени
Испанската коледна лотария "Ел Гордо" раздаде 2,6 млрд. евро (Снимки)
Испанската коледна лотария "Ел Гордо" раздаде 2,6 млрд. евро (Снимки)