НОВИНИ

Едмонд Назарян: Имаше щастливи моменти през годината, но и разочароващи

Европейският шампион в категория до 60 килограма в класическия стил остана на второ място в класацията за "Борец на годината"

Едмонд Назарян
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:20, 01.12.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейският шампион в категория до 60 килограма в класическия стил Едмонд Назарян остана на второ място в класацията за "Борец на годината", която традиционно провежда Българската федерация по борба.

Назарян, който е син на олимпийския шампион Армен Назарян, обясни, че това признание му носи както щастие, така и малко разочарование.

"По равно съм щастлив и разочарован от това второ място. Щастлив съм, защото успях да покажа резултат на европейското първенство, където спечелих титлата, но ми е болно, че на световното първенство не успях да взема квота. Ще се постарая да я завоювам догодина", заяви 21-годишният борец.

Състезателят е уверен, че ще вземе квота за Олимпийските игри

"Сега ще трябва да изчистя грешките от световното първенство. Трябва да анализирам и да намерим подходящи турнири, на които да участвам. Ще имаме подготовка в чужбина и в България и ще намеря начин да взема квота за Олимпийските игри", добави той.

Столичанинът очаква с нетърпение първите турнири от идната година.

"Не ми предстоят големи празненства по Коледа и Нова година, защото Републиканското първенство е в първите дни на януари. Категорията ми е супер, чувствам се добре в нея и успявам да свалям килограми без проблем. Говоря с треньорите ми, с диетолози и до момента не съм имал проблеми с килограмите. Но все пак подготовката винаги е тежка, всяка година е различна и се чувстваш по различен начин. Винаги обаче трябва работа и да се мисли позитивно напред, за да се печелят хубави медали", каза Назарян.

Той отличи нивото на българската борба.

"Нивото на българската борба е супер, тук има много класни състезатели. Просто трябва да се работи повече при малките, защото младото поколение малко куца. Ако момчетата се мотивират да гледат професионалистите, те ще изберат този начин на живот. Това ще много добре за нашия спорт. Просто трябва да запалим децата по борбата. Брат ми Гриша Назарян вече доста заякна. Той е по-тежък от мен. Вдига класата и нивото си, но има още много какво да работи. Той все пак е три години по-малък от мен. Аз ще му помагам колкото мога и ще направя така, че да бъдем конкуренти на тренировката, за да имаме повече успехи на състезанията", завърши Едмонд Назарян.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вредата от сладкото за най-малките пациенти беше тема на стоматологичен форум
Вредата от сладкото за най-малките пациенти беше тема на стоматологичен форум
Парламентът ратифицира договора за бойните машини "Страйкър"
Парламентът ратифицира договора за бойните машини "Страйкър"