НОВИНИ

Екатерина Захариева пред БНТ: Българите загубиха шанса да имат един достоен президент

bnt avatar logo
от БНТ
21:38, 21.11.2021
5639
Чете се за: 02:07 мин.
Политика
Слушай новината

"Българите загубиха шанса да имат един достоен президент, който може, колкото и да звучи клиширано, да търси общите допирни точки - но това е демокрацията. Надявам се да не съжаляваме за избора. "Продължаваме промяната" очевидно е партия на президента, който ще има много концентрация на власт, но българите няма да чакат и ще бъдат много критични", заяви бившият външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева пред БНТ.

Според Захариева ГЕРБ няма сериозен спад в резултатите от изборите през юли месец.

"Това, което мога да кажа е, че ГЕРБ е във форма и това се видя и на трите избора тази година. Все пак ние сме 12 години в управлението и в нашата партия няма дрязги, разделения, ние сме единни и обединени", каза тя.

Захариева заяви, че е засрамена от думите на Румен Радев от предизборния дебат, че полуостров Крим в момента е руски.

"Няма как това изречение, което се повтори: "Крим е руски, какъв да е?" да не предизвика такива реакции. Нормално е и американците да реагират, и украинците да реагират. И аз, и бившият премиер Борисов, и Даниел Митов, всички хора, които сме се занимавали с външна политика, трябваше да реагираме по някакъв начин", коментира Захариева.

Тя подчерта, че са се сбъднали "най-мрачните прогнози" на ГЕРБ за ситуацията в държавата - по отношение на здравната и енергийната криза, както и актуализацията на бюджета. "Няма да пречим на партиите, желаем им успех в преговорите", допълни Захариева.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА - КАК ГЛАСУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА В СЕКЦИИТЕ У НАС И ЗАД ГРАНИЦА, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съпругата на Румен Радев празнува заедно с щаба му (СНИМКИ)
Съпругата на Румен Радев празнува заедно с щаба му (СНИМКИ)
Нинова: Разговорите ни с Кирил Петков са за 4-годишен мандат, имена не сме обсъждали
Нинова: Разговорите ни с Кирил Петков са за 4-годишен мандат, имена не сме обсъждали