Проф. Герджиков пред БНТ: Хората са отвратени от политическия живот

от БНТ
21:06, 21.11.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Политика
Слушай новината

Честито, още веднъж. Пожелавам им наистина да сбъднат обещанията си за тези 5 години. Това заяви проф. Анастас Герджиков в ефира на БНТ минути след като стана ясно, че губи балотажа на президентските избори.

Хората са отвратени от политическия живот, затова през последните 30 години спада активността. Хората са разочаровани от политиците и от начин, по който правят кампаниите, смята проф. Герджиков.

Смятах, че ще успеем да убедим хората, че не сме обвързани с никой и нищо, допълни още той.

Имаше сериозна намеса на държавата в тези избори. От 7 месеца ни управляват служебни правителства, назначени от президента, заяви още проф. Герджиков.

"Президентски избори 2021: Резултатът": Румен Радев печели втори мандат

Той обясни, че в петък е трябвало да гостува в сутрешен блок на медия, но е бил "избутан" от вицепрезидента Илияна Йотова.

Не беше лесно да стигнем до хората. Ние не стигаме до хората, само в платени предавания, които никой не гледа, допълни проф. Герджиков.

Ние не се залепихме за партия победител, а за партия, която има намаляване на гласовете. Очаквахме всички дясноцентристки партии да ни подкрепят, но това не стана, обясни проф. Герджиков.

Той обясни, че ще се върне като преподавател в Софийския университет, а дали ще остане на поста ректор, е въпрос, който ще обсъди с колегите си.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА - КАК ГЛАСУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА В СЕКЦИИТЕ У НАС И ЗАД ГРАНИЦА, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нинова: Разговорите ни с Кирил Петков са за 4-годишен мандат, имена не сме обсъждали
Нинова: Разговорите ни с Кирил Петков са за 4-годишен мандат, имена не сме обсъждали
Илияна Йотова: Посвещавам победата на моя баща и на Стефан Данаилов
Илияна Йотова: Посвещавам победата на моя баща и на Стефан Данаилов