НОВИНИ

Екип на БНТ е блокиран в с. Богдан: Това е воден ад, десетки хора очакваме да бъдем спасени

bnt avatar logo
от БНТ
17:51, 02.09.2022
5488
Чете се за: 02:42 мин.
Общество
Слушай новината

В откъснатото от света и потопено село Богдан бедстват хора от над 50 къщи. Сред тях и нашите колеги - Станислава Христозова и операторът Цветан Цветков.

Екипът на БНТ се оказа блокиран в населеното място още преди обяд и през целия ден изпраща ексклузивни кадри от селото и от евакуацията на хората.

"За първи път ставаме свидетели на подобно бедствие в Подбалкана. Първоначално си помислихме, че това е поредното наводнение в община Карлово. Воден ад в Подбалкана - ако кажем, няма да преувеличим", казва Станислава Христозова.

Тя е трябвало да мине през Московец и Богдан, но се оказало, че мостът е отнесен. Върнала се е през Карлово и е минала през Дъбен и Войнягово. Пътят до Богдан все още не е бил отнесен. Автомобилът ѝ е спирал на няколко пъти заради наводнени участъци. В момента, в който е влязла в селото - път вече е нямало.

"Улици не се виждаха. Хората бяха - кой където може - търсеше спасение, чуваха се викове на животни. Видяхме екипи на пожарната, полицията, общинска администрация, които помагаха. В началото на селото водата стигаше малко над два метра до дуварите. Там се оказа, че е най-сериозно положението и бедстват над 10 - 15 души. Отидохме в централната част на селото, където станахме свидетели на нещо невиждано до момента - докато се опитваха да спасят 80-годишна жена в една от къщите - бяхме свидетели на истински ужас - огромна вълна връхлетя върху нас. Всички се разбягахме", казва Станислава.

Хората са избягали от бедствието, но са останали блокирани в един участък от селото.

"Очакваме и ние да бъдем евакуирани и спасени, както и десетките хора, които се намират в тези населени места", казва тя.

Ако водата спадне, има възможност за евакуация през един от черните пътища на село Каравелово, където има мостово съоръжение, което да бъде разчистено.

НАВОДНЕНИЯ В КАРЛОВСКО

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец обяви втори трансфер от Бразилия за деня
Лудогорец обяви втори трансфер от Бразилия за деня
Проверка на границата: Опитите за преминаване на мигранти са намалели наполовина
Проверка на границата: Опитите за преминаване на мигранти са намалели наполовина