НОВИНИ

Екшън в Разградско: Петима с обвинения след гонка с полицията

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: БНТ-Русе
20:00, 01.07.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

На петима мъже, двама от които непълнолетни, от разградското село Ясеновец, е повдигнато обвинение за хулигански действия срещу органите на реда. Всичко започнало, когато единият от тях се е опитал да избяга от полицейска проверка.

Около патрулиращата кола и задържания са се събрали над 100 души, които започнали да блъскат и обиждат служителите на реда и да отправят закани. Нанесени са щети на патрулката.

Днес в село Ясеновец е тихо и спокойно. Всички, които срещнахме, твърдят, че не са чували за разигралия се екшън в петък срещу събота.

"Аз нищо не знам, нищо не знам. Не ме питайте."

В селото и днес подготвят сватба, каквато е имало и в петък вечер. На нея са били поканени повече от 100 души. Един от тях бил и 17-годишният шофьор, който, след като не спрял на полицейската стоп палка, се блъснал в контейнер за отпадъци, а след това и в стълб. Задържането на младежа предизвикало агресията на гостите на сватбата. Извикан е втори екип. Полицейските коли са обстрелвани с камъни.

"Счупено е задното панорамно стъкло на единия полицейски автомобил, откъртена е едната регистрационна табела. След като започват тези непристойни прояви неустановени към момента лица успяват да укрият, както младеж, така и самия лек автомобил", каза Десимира Недкова - говорител на Районна прокуратура - Разград.

При специализираната полицейска акция, в която се включват над 150 служители на полицията и жандармерията са открити и автомобилът, и младежът, който се оказва непълнолетен и неправоспособен. Вече е късно да се установи дали е бил употребил алкохол.

"Самото деяние се характеризира с изключителен цинизъм и дързост. Ще бъдат повдигнати обвинения и на други лица", категорична е Десимира Недкова.

Петимата обвинени са с чисто криминално минало, затова са на свобода до насрочване на делото.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават с 11% пенсиите, отпуснати до края на миналата година, на близо 2 милиона българи
Увеличават с 11% пенсиите, отпуснати до края на миналата година, на близо 2 милиона българи
Първо посещение на патриарх Даниил в Рилския манастир
Първо посещение на патриарх Даниил в Рилския манастир