НОВИНИ

Ексклузивно: Интервю за БНТ с големия победител на "Евровизия"

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:57, 23.05.2021
8117
Чете се за: 02:35 мин.
Култура
Слушай новината

Италия в лицето на група "Манескин" са големият победител на "Евровизия". Рок песен на италиански език, с послание за различните и с много енергия спечели сърцата на публиката, както и вота на националните журита. Залата в Ротердам буквално избухна от ръкопляскания при тяхното изпълнение.

Групата даде ексклузивно интервю за БНТ.

"Ние не дойдохме тук с огромни очаквания. Тук сме само, за да изпълним нашата песен, да споделим нашата музика, да бъдем такива каквито сме. Така че сме наистина щастливи от това, което се случва с нас. Основно за нас е да споделим музиката си. Така и пеем. И сякаш хората наистина харесват нашата песен и сме много, много щастливи от това", каза вокалистът на "Манескин" Дамиано.

"Ние сме просто четирима души, които обожават това, което правят. Свирим рок и въпреки, че това може би не е най-често срещания стил музика, който се прави в наши дни, ние сме много щастливи да свирим рок. И наистина сме убедени, че най-важното е да правиш това, което обичаш, и да бъдеш истински. Точно такива се опитваме да бъдем ние", каза басистът на групата Виктория.

БНТ: Има ли рецепта за печелене на Евровизия?

"Ние много се вълнуваме от участието на Евровизия. Ние обичаме музиката", каза китаристът на Манескин Томас.

Той и басистът на "Манескин: казват: "Не мислим, че има рецепти".

"Нашата лична рецепта е винаги да бъдем автентични", каза вокалистът Дамиано.

"Не изпитваме напрежение. Просто много се радваме да бъдем тук. Фокусирани сме върху музиката и просто искаме да изразяваме себе си чрез нашата музика", каза Елтън - барабани на "Манескин".

БНТ: А ако трябва да изпеете своите чувства сега?

"О, това би била песента "I'm so excited" на Pointer Sisters. Ние сме развълнувани, наистина развълнувани", каза вокалистът на "Манескин" Дамиано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елфин Еванс оглави подреждането в Рали Португалия
Елфин Еванс оглави подреждането в Рали Португалия
Шарл Льоклер спечели драматично квалификацията в Монако
Шарл Льоклер спечели драматично квалификацията в Монако