НОВИНИ

Манолова: "Изправи се! Мутри, вън!" ще се яви на 11 юли в същия формат като на предходните избори

bnt avatar logo
от БНТ
09:14, 23.05.2021
6154
Чете се за: 02:00 мин.
Политика
Слушай новината

"Изправи се! Мутри, вън! ще се яви на изборите на 11 юли във формата, в който участваха и на изборите на 4 април, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на формацията Мая Манолова.

Мая Манолова и Татяна Дончева ще бъдат заедно в коалиция за изборите на 11 ти юли, както на 4 април. Това означава, че Татяна Дончева няма да участва в планираната голяма лява коалиция, както съобщиха от БСП по-рано през седмицата. До дни "Изправи се. Мутри вън!" и "Движение 21" ще подпишат споразумение.

"Две граждански организации в основата – "Изправи се.БГ" и Отровното трио и три партии - Движение "България на гражданите" (ДБГ), Единна народна партия (ЕНП) и „Движение 21“. Също така имаме и подкрепата на десетки граждански организации и инициативни комитети“, каза Манолова.

Ние стоим зад принципите, които обявихме и на 4 април – за демонтиране на едноличния модел, за изгонване на мафията от властта, за възстановяване на демокрацията, съдебна реформа, повишаване на доходите, посочи още тя.

Манолова допълни, че в листите ще има превес на гражданите пред партиите.

Показахме, че "Изправи се! Мутри, вън!" е успешен формат. Макар да бяхме най-малката парламентарна група, със сигурност бяхме най-активната, подчерта Мая Манолова.

Тя е убедена, че политическите формации на промяната ще имат по-голямо доверие в следващия парламент. Промяната е необратима! Тя се усеща. Хората вече не искат да мълчат, искат промяна, ясни антикорупционни действия.

Гледайте още от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александра Стублева остана със сребърен медал в Пореч
Александра Стублева остана със сребърен медал в Пореч
Доц. Любомира Николаева - Гломб: Индийският вариант чука на вратата
Доц. Любомира Николаева - Гломб: Индийският вариант чука на вратата