НОВИНИ

Експертизи ще установят психичното състояние на бащата, който уби детето си

bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 05.02.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава разследването на убийството на 2-годишно дете в Севлиево. Днес от полицията и прокуратурата в Габрово заявиха, че тепърва предстои да бъдат извършени редица експертизи, които да установят психическото състояние на бащата. Ще бъде направен и химически анализ, който да покаже дали той е извършил жестокото престъпление под въздействието на лекарства.

В момента на убийството той е бил изписан за домашно лечение, след като в средата на януари е прекарал четири дни в Държавната психиатрична болница в града заради психически срив.
41-годишният Даниел е бил охранител в частна фирма. Той живеел заедно със съпругата и двете им деца в семейната къща в центъра на Севлиево. Никога в полицията и в социалните служби не е имало сигнали за проблеми или насилие в семейството. Мъжът никога не е имал и поставена психиатрична диагноза, нито поведение, което да издава подобно нещо.

„Знаем, че той е имал някакъв психически срив на 17 януари, транспортиран е в Държавна психиатрична болница и е бил там до 22-и, след което е бил на домашно лечение", каза Борислав Муеров - директор полицията в Габрово.

По случая е образувано работно досъдебно производство за умишлено убийство. Тепърва обаче ще се изяснява какво е психическото състояние на бащата и това дали ще може да носи наказателна отговорност.

„За да може да носи наказателна отговорност, той трябва да е извършил умишлено престъпление, ако липсва субективната страна лицето е негодно да носи наказателна отговорност, но това ще го каже експертизата на по-късен етап", заяви прокурор Александър Александров.

Мъжът е настанен в Държавната психиатрична болница в Севлиево и все още е в състояние на ступор. Междувременно със съпругата му и по-голямото им дете работят психолози.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Скатов в последното си интервю пред БНТ: Изключително щастлив съм
Атанас Скатов в последното си интервю пред БНТ: Изключително щастлив съм
След репортаж на БНТ: Детската болница в Трявна получи помощ от чуждестранна фондация
След репортаж на БНТ: Детската болница в Трявна получи помощ от чуждестранна фондация