НОВИНИ

Екстрадираха в САЩ известна дизайнерка заради контрабанда

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:05, 31.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
По света
Слушай новината

Дизайнерката на "Сексът и градът" беше екстрадирана в САЩ. Нанси Гонсалес е обвинена в контрабанда на чанти от крокодилска кожа. Ако бъде призната за виновна, може да бъде осъдена на 25 години затвор и половин милион долара глоба.

Известната колумбийска дизайнерка Нанси Гонсалес и бизнес партньорът ѝ бяха екстрадирани от Богота в Съединените щати.

"Между 2016 и 2019 година двамата, заедно с техни сътрудници, са изнасяли чанти и портфейли, за които се смята, че са изработени от кожа от застрашени животни. Тези колумбийски граждани ще се изправят пред съда в Съединените щати за противозаконни действия и контрабанда и са издирвани от Окръжния съд на Флорида", заяви Хосе Луис Рамирес, началник на колумбийската дирекция за криминални разследвания и Интерпол.

Дизайнерката е обвинена, че е внасяла контрабандно в САЩ своите творения, изработени от кожа на крокодил, кайман и дори питон.

Въпреки че продажбата на такива кожи е законна за нея се изисква разрешително, чието получаване може да се окаже скъпо и сложно.

Според разследващите Нанси Гонсалес е заобикаляла правилата, като плащала на пътници да пренасят в личния си багаж дамски чанти, а при евентуални въпроси от митническите власти били инструктирани да казват, че стоките са за подарък на близки.

Чанти, портфейли и други аксесоари на дизайнерката са продавани за хиляди долари в луксозни магазини, появяват се на модните подиуми и дори на телевизионния екран - аксесоари на Нанси Гонсалес носят героите от култовия сериал "Сексът и градът".

Сред най-известните ѝ клиентки са Салма Хайек, Бритни Спиърс и Виктория Бекъм. Артикул, изработен от нея, е включен в изложба в Музея на изкуството "Метрополитън" в Ню Йорк през 2008 година.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси и Евертън постигнаха трудни победи в Купата на Лигата
Челси и Евертън постигнаха трудни победи в Купата на Лигата
Европейската приказка на Левски продължава във Франкфурт, Лудогорец с тежък тест в Амстердам
Европейската приказка на Левски продължава във Франкфурт, Лудогорец с тежък тест в Амстердам