НОВИНИ

Екзотични дестинации и герои идват с "Кино за пътешественици"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
21:00, 01.08.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Още

"Кино за пътешественици" започна в първия ден на август. В Културен център "G8” потеглят кино разказите през Венецуела, Колумбия, Еквадор, Перу и още екзотични територии.

Тук започва пътуването и идват отговори на въпроси като - Къде може да се плаща с ориз? Кой е щастлив, защото танцува и как екстремните занимания разкриват красотата на природата? Отговорите идват с "Кино за пътешественици".

За 16 дни ще прекосим далечни територии, особено ценно сега, с COVID ограниченията. Здравко Григоров и Ангел Хаджийски събраха интригуваща програма в "Кино за пътешественици".

Началото е тази вечер, с филма "Оризовите полета на Филипините”. На 2000 метра височина, далеч от цивилизацията и обществото, обитателите на Кордилерите са изградили своя малък изолиран свят. Но преди киноразказа, зрителите ще чуят впечатления от първо лице. Така е и с други прожекции от програмата и както казва финалното заглавие на 16 август - "Вземи красивото с теб".

"Пътуваме из много дестинации по света, като правим акцент върху четири от тях - Филипините, Тибет, Южна Америка и Куба. На 7 август имаме една специална презентация върху Тибет, хората ще могат да видят много красиви кадри от Хималаите. А на 11 август имаме презентация за Куба, където пътуваме из кубинската провинция и по-специално из областта Винялес", обясни Здравко Григоров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИТЕР - най-амбициозният научен проект за евтина и чиста енергия
ИТЕР - най-амбициозният научен проект за евтина и чиста енергия
НАСА може да отложи завръщането на капсулата на "Спейс Екс" от МКС заради ураган
НАСА може да отложи завръщането на капсулата на "Спейс Екс" от МКС заради ураган