НОВИНИ

"Ел Класико" в полуфиналите за Купата на Краля

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:36, 30.01.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
класико полуфиналите купата краля
Слушай новината

Отборите на Реал Мадрид и Барселона ще определят единия финалист в турнира за Купата на Краля, отреди тегленият днес жребий за полуфиналите.

Точните дати за поредните две издания на "Ел Класико" ще станат ясни по-късно, но е сигурно, че първият двубой ще бъде в Мадрид на 28 февруари или 1 март, а реваншът на "Камп Ноу" на 5 или 6 април.

"Това е мач на световно ниво. Играчите вече забравиха за това, което се случи на Суперкупата. Това е исторически съперник. Започваме от нула. Ще бъде хубава битка", коментира след жребия спортният съветник на Барселона Жорди Кройф.

"Обратите срещу Виляреал и Атлетико Мадрид ни върнаха към същността. Отдавна не сме печелили купата, това ми беше първият трофей с Реал. На този етап от надпреварата няма фаворити", сподели пък защитникът на Реал Мадрид Дани Карвахал, който също присъстваше на жребия.

В исторически план Реал Мадрид и Барселона са изиграли общо 35 двубоя в турнира за Купата на Краля, като "каталунците" водят с 15-12 победи, а двата тима имат и осем равенства.

За последно големите съперници се срещнаха в надпреварата отново в полуфиналите през сезон 2018/19, когато Барселона елиминира "лос бланкос" след 1:1 в първия мач и победа с 3:0 в реванша.

През този сезон пък Барса и Реал вече се срещнаха на два пъти, като "Кралския клуб" спечели с 3:1 в среща от Ла Лига, но "каталунците" взеха реванш, побеждавайки със същия резултат във финала за Суперкупата на Испания.

В другия полуфинал в турнира за Купата на Краля за сезон 2022/23 пък един срещу друг ще се изправят отборите на Осасуна и Атлетик Билбао.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 60 души са убити при атентат в Пакистан
Над 60 души са убити при атентат в Пакистан
Оставиха в ареста учителя, задържан заради сексуални отношения с ученичка
Оставиха в ареста учителя, задържан заради сексуални отношения с ученичка