НОВИНИ

Елеонора Тонева получи покана за финалите на най-добрите тенисисти в Европа до 16 г.

България ще бъде представена на турнира в Монте Карло още от Калоян Шиков и Валерия Гърневска. Те получиха право на участие по ранкинг.

елеонора тонева получи покана финалите добрите тенисисти европа
Снимка: ТК "15-40"
bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 11.10.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Елеонора Тонева получи „уайлд кард" за участие на Мастърс турнира до 16 г. в Монте Карло. Надпреварата на най-добрите осем тенисисти в Европа при юношите и девойките ще се проведе от 23 до 26 октомври.

Тонева прави много силен сезон, като спечели една титла на сингъл и една на двойки от турнири на Тенис Европа до 16-годишна възраст. Тя завърши на осмо място в ранглистата за класиране на „Tennis Europe Junior Masters". През годината състезателката на ТК "15-40" игра и два финала в ITF турнири до 18 г.

Утре Елеонора Тонева ще играе във финала на сингъл при девойките на турнира до 16 г. от първа категория на Тенис Европа „Sofia Cup" на кортовете на ТК "15-40".

Втората поставена българка победи на полуфиналите със 7:5, 6:1 шестата в схемата Андреа Лола Попович (Франция). Това е четвърта поредна победа за Тонева на турнира без за загуби сет.

Нейна съперничка в спора за титлата ще е европейската шампионка до 14 години Тея Ковачевич от Босна и Херцеговина, която е и водачка в годишната ранглиста до 16 г.

България ще бъде представена с трима тенисисти на турнира в Монте Карло. По ранкинг право на участие получиха Калоян Шиков при юношите и Валерия Гърневска при девойките.

През тази година Калоян Шиков спечели две титли на сингъл и три на двойки от турнири на Тенис Европа за юноши до 16 годишна възраст.

При девойките Валерия Гърневска също има две спечелени титли на сингъл и три на двойки през този сезон и завърши на второ място в ранглистата.

Треньор на родните тенисисти от страна на Българска федерация по тенис ще бъде Владислав Матеев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът за Кирил Маричков: До последния си дъх живя с песента и с любовта на публиката
Президентът за Кирил Маричков: До последния си дъх живя с песента и с любовта на публиката
Заради напрежение: Разделят потоците от хора пред ТЕЛК - Пловдив
Заради напрежение: Разделят потоците от хора пред ТЕЛК - Пловдив