НОВИНИ

Елица Василева: Очаква ни голяма битка с Полша

Елица Василева
Снимка: Костадин Андонов, БФВ
bnt avatar logo
от БНТ
23:26, 24.08.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на националния отбор по волейбол при жените Елица Василева заяви след победата над Чехия с 3:0 гейма на Европейското първенство в Пловдив, че тимът ни излиза да се бори докрай.

"Говорихме преди мача, че емоционално ще сме малко изтощени след мача с Германия. И физически, и емоционално дадохме много в него. Знаехме, че мачът с Чехия ще започне тежко, но трябва да контролираме емоциите си и да се съхраним възможно най-много. Вече се насъбра и умора и трябваше да играем възможно най-събрано. Очаквам голяма битка с Полша. Ще дадем всичко от нас, излизаме за борба докрай", сподели лидерът на националния ни тим.

В сряда, 25 август, от 20.30 часа ни чака дуел със сегашния лидер в Група В - Полша. При успех с 3:0 или 3:1 гейма ще тимът на Иван Петков ще завърши първи в класирането, а при 3:2 ще се гледа геймовият коефициент. От турнира в нашата група отпаднаха Гърция и Испания.

Разпределителката Петя Баракова също коментира успеха Чехия в четвъртата среща на шампионата.

„Беше очаквано да бъде труден мач. Никой не е дошъл тук да не се бори. Чехкините показаха много добра игра. Надявах се мачът да е по-лесен, но ни затрудниха в първия гейм. Много се радвам, че излизаме с такава победа. Сега отиваме да почиваме и да се готвим за важния мач с Полша. Беше важно да запишем чиста и бърза победа над Чехия, за да сме по-свежи за срещата с Полша. Трябваха ни чисти три точки, които ще ни помогнат за класирането и да излезем с чисти глави“, каза Баракова пред сайта на федерацията по волейбол.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампионската лига се изплъзна на Лудогорец
Шампионската лига се изплъзна на Лудогорец
Император Нарухито откри Параолимпийските игри в Токио
Император Нарухито откри Параолимпийските игри в Токио