НОВИНИ

Емил Иванов: Това беше дълго чакана титла, трябва да спечелим квота за Олимпиадата

емил иванов беше дълго чакана титла спечелим квота олимпиадата
bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 23.04.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Едмонд Назарян Емил Иванов говори пред БНТ минути, след като неговият възпитаник триумфира с европейската титла по борба в класическия стил в категория до 60 кг по време на шампионата в Загреб.

Иванов разкри, че е останал доволен от това как Еди е провел срещата, но допълни, че сериозните изпитания и пред двамата тепърва предстоят, а целта е ясна - спечелване на квота за Париж 2024.

"Надявах се срещата да протече по този начин. Той изпълни тактическите указания и съм щастлив съм, че той най-после е шампион. Това е дълго чакана титла. Продължаваме да се готвим във възходяща линия, защото сериозния изпитания предстоят септември месец. Трябва да си свършим работата и да спечелим квота за Олимпиадата", сподели пред БНТ Емил Иванов.

"Тактиката беше той (Еди) да отива на технически действия, защото това е неговата сила. Справи се чудесно и в партера. Разбира се, беше важно и да не дава никакви точки на съперника. Ние познавахме добре Чиобану, тъй като имахме възможност да направим спаринг по време на един от лагерите. Бяхме разучили добре", каза още българският треньор.

Емил Иванов се върна и към началото на своята съвместна работа с Едмонд Назарян, разкривайки, че като малък борецът е бил непослушен в положителния смисъл.

"Беше непослушен, но в положителен смисъл. Наистина работим много отдавна и това е една от причините да стигнем дотук. Заедно работим много лесно, почти не си говорим, защото се разбираме с поглед. Надявам се професионализма в него да излезе на още по-преден план в бъдеще", заяви двукратният ни световен шампион в класическия стил.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Стоилов и Менорка са на четвъртфинал в Испания
Емил Стоилов и Менорка са на четвъртфинал в Испания
Иван Алипиев с 15 точки при успех на Латина
Иван Алипиев с 15 точки при успех на Латина