НОВИНИ

Емил Кошлуков: Вярвам, че БНТ ще стане домът на изборите

bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 01.02.2021 (обновена)
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

В хода на предизборната кампания всеки делничен ден от 16.00 ч. БНТ ще излъчва дебати с политическите партии, обяви генералният директор на обществената телевизия Емил Кошлуков.

„В тази ситуация трябва да сме доста по-щедри към партиите, но най-вече към избирателите. Заради ковид подозирам, че политическите сили няма да могат да правят митинги, няма как да съберат много хора на площада, не могат да правят срещи заради мерките и ще им трябва повече телевизионен ефир. Смятам, че това ни е задължение. Затова правим всеки делничен дебати и диспути, нещо, което никога не сме правили. Т.е. всички партии, регистрирани за изборите, ще можем да ги чуем и видим. Отделяме голямата вечерна публицистика изцяло за тях“, подчерта Кошлуков.

И в четирите издания на „Панорама“ и „Референдум“ преди изборите ще има дебати и диспути.

„След централните и късните новини имаме специални форми, където освен традиционните хроники на партиите, ще има очерци и портрети на кандидатите. Бих посъветвал всички партии да се възползват от това. Ако искат ново лице, да го покажат“, препоръча Кошлуков.

Телевизионните центрове – Благоевград, Русе, Пловдив, Варна, два-три пъти седмично ще организират дебати за местните водачи.

„С ЦИК преговаряме да направим предаване за секционните комисии. Понеже няма как да съберат 70 000 души на обучение при тези мерки. А има нови машини, малко по-друго гласуване. Ще направим, както направихме с уроците за децата през първата фаза на епидемията. Предавания, в които ще ги обучим“, каза още генералният директор на БНТ.

Обществената телевизия ще подпише споразумение с всички политически партии, които ще участват на изборите. Времето, съгласно изборното законодателство, ще е еднакво за всички. Начинът, по който те участват, се определя от жребий, който ЦИК тегли. Имаме предаване за парламентарните и извънпарламентарните партии. Вярвам, че тази година сме дали много, разясни ангажиментите на БНТ Емил Кошлуков.

На сайта ни и мобилното приложение ще има интерактивна карта. На нея ще могат да се видят всички кандидати, с програмите на партиите и обещанията, които са дали за хората. Аз вярвам, че БНТ ще стане домът на изборите. Не само за това, че ще даваме най-много информация. Търговските медии не могат да си позволят да дадат толкова дебати и диспути. Вярвам, че ще направим такова представяне и анализ на резултатите в изборната нощ, какъвто няма да имат другите. Смятам, че ще гледат всички, убеден е Емил Кошлуков.

Вижте и още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почетохме паметта на жертвите на комунизма
Почетохме паметта на жертвите на комунизма
Анна Ангелова е новият водещ на „Библиотеката“ по БНТ1
Анна Ангелова е новият водещ на „Библиотеката“ по БНТ1