НОВИНИ

Емил Нейков: Дошъл съм тук, за да стана световен шампион

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:30, 22.07.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
емил нейков дошъл съм стана световен шампион
Слушай новината

Българинът Емил Нейков беше изключително щастлив след класирането си за големия финал в дисциплината скиф на световното първенство по гребане за младежи и девойки до 23 години, което се провежда в Пловдив.

Нейков, който е бивш световен шампион в дисциплината в тази възрастова група, сподели, че финалните метри от гонката са били едни от най-силните в живота му. Той допълни още, че е изключително благодарен заради подкрепата на хората по трибуните на Гребния канал в Пловдив.

"Това ми е един от най-силните финали в живота. Искам да благодаря много на публиката, която скандираше във финалните метри и ме подкрепи изключително много. Настръхнах целия, усетих голяма приливна вълна от енергия. Не мога да го опиша - беше като в някакъв сън. В последните метри дадох повече, от колкото бяха моите възможности. В първите метри не успях да отговоря на темпото, което зададоха моите противници, но се радвам, че във втората част на дистанцията след 1000 метра вдигнах най-висока скорост, успях да ги догоня и бях отново в битката", заяви Нейков след полуфиналите, в които той даде най-добрия резултат.

Синът на олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова изрази още надежда, че още успее да възстанови силите си за утрешния финал, в която целта му е една единствена - златният медал.

"Сега се надявам да успея да се възстановя. Усещах голямо притеснение преди полуфинала, защото ни бяха събрали най-силните скифьори в една полуфинална гонка. Мисля, че ако на мястото на словенеца беше ирландският състезател, това щеше да бъде най-силната гонка, но това е състезанието - трябва да бъдем готови на всичко. Дошъл съм тук, за да стана световен шампион и трябва да бъде готов за всичко. Щом успях днес да се преборя, вече нямам тези притеснения. Успях да се класирам на финал, остава да се възстановя нормално и на финала ще покажа всичко", завърши Емил Нейков.

Финалната гонка в дисциплината скиф с участието на българина ще бъде в неделя (23 юли) от 12:08 часа и ще може да я проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръчно изработени бижута и рисуване с къна на Базара на изкуствата в София (Снимки)
Ръчно изработени бижута и рисуване с къна на Базара на изкуствата в София (Снимки)
Никола Цолов ще бъде наказан с три позиции на старта за основното състезание в Унгария
Никола Цолов ще бъде наказан с три позиции на старта за основното състезание в Унгария