НОВИНИ

Емил Нейков пред БНТ: Успея ли да се възстановя няма какво да ме спре да стана първи

емил нейков бнт успея възстановя спре стана първи
bnt avatar logo
от БНТ
11:59, 23.07.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Българинът Емил Нейков беше много щастлив след класирането си за финала в дисциплината скиф на световното първенство по гребане за младежи до 23 години в Пловдив.

Синът на олимпийската ни шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова спечели първата полуфинална серия в много оспорвана битка с конкуренти от Полша, Германия и Турция, а след това в интервю за БНТ той сподели как е протекла и самата гонка.

"Притеснението, което имах преди старта ми изигра лоша шега. В първите метри не успях да отговоря на темпото на моите конкуренти. Тръгнаха много силно и на първите 500 метра малко ме поуплашиха, защото бяха по-бързи от мен. Когато видях моите параметри на компютъра обаче се поуспокоих, защото знаех, че никой не може да тръгне с такава скорост и да издържи с нея до финала. Единственото, което си мислех на 1000 метра бе да задържа това темпо и между 1000 и 1500 метра вдигнах най-висока скорост. Успях да пречупя англичанина, който ме бе победил убедително в първата гонка и очаквах, че финалът ще бъде малко по-лек. В последните 200 метра обаче влязохме четирима в битката за финала и тогава усетих подкрепата на публиката и тя ми помогна, както се казва "да умра за тях", започна българският скифоьр.

Световният шампион за младежи в дисциплината от Рачице 2021 разкри още, че на големия финал днес се надява отново да получи подкрепата на публиката, която да му помогне да изпълни голямата цел, а именно да спечели златния медал.

"На първо място се надявам да успея да си почина. Това е моята най-важна цел за момента. Успея ли да се възстановя няма какво да ме спре да стана първи. Надявам се в утрешния ден публиката отново да ме подкрепи", завърши Емил Нейков.

Автор: Мария Павлова-Кръстева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българи са блокирани с часове на летището в Болоня заради отменен полет
Българи са блокирани с часове на летището в Болоня заради отменен полет
Аоияма завърши с положителен баланс на турнира в Нагоя
Аоияма завърши с положителен баланс на турнира в Нагоя