НОВИНИ

Емил Спасов: Проблемите в Левски се виждат на терена, Стоилов трябва да поеме отговорност

емил спасов проблемите левски виждат терена стоилов поеме отговорност
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:18, 26.02.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендарният бивш футболист на Левски Емил Спасов гостува в предаването „Арена спорт“, за да коментира събитията около клуба през изминалата седмица. „Сините“ изживяват пореден труден момент в своята история, след като сделката с „Юнайтед груп“ за придобиването на акциите на клуба пропадна, а изпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков разкри, че има неразбирателство между него и мажоритарния собственик на 26-кратните шампиони Наско Сираков.

Според него проблемите в клуба се отразяват на представянето на Левски на Терена. Спасов изрази недоволството си от отношението на „Юнайтед груп“ към сделката за придобиването на акциите на 26-кратнтие шампиони и добави, че Левски се нуждае от сериозен финансов спонсор като Кирил Домусчиев в Лудогорец или като Гриша Ганчев в ЦСКА.

„Случващото се на „Герена“ ме притеснява. До последно мислех, че „Юнайтед груп“ ще изпълни обещанието си, което даде преди шест месеца. Запознат съм горе-долу със случая, тъй като през есента се виждах с Ивайло Ивков и той ми каза, че хората са много сериозни. Мислих, че г-н Шолак е сериозен човек, но аз съм напълно разочарован от неговото безхаберие, защото Левски е институция. Издръжката на Левски е невъзможна бе сериозен спонсор като Кирил Домусчиев в Лудогорец и Гриша Ганчев в ЦСКА. Проблемите на Левски се виждат на терена. Няма как това клубът да бъде издържан само от феновете и от генералните спонсори“, започна Спасов.

Гостът в студиото разкри, че дрязгите между Ивайло Ивков и Наско Сираков датират още от есента.

„След отдръпването на Шолак в клуба започна да се говори за разногласие, за проблеми в ръководството, което не е добре. Не знам точки какви са различията между Ивков и Сираков, но това тлее още от есента. Това ми намекна Ивков преди няколко месеца. Мислих, че всичко това ще се уталожи, когато „Юнайтед груп“ вземе Левски, но това не стана. Всички тези недомлъвки влияят на представянето на футболистите“, добави той.

Емил Спасов е на мнение, че старши-треньорът на тима Станимир Стоилов трябва да поеме отговорност за слабото представянето на селекцията през новия сезон в Първа лига.

„Отборът няма нищо общо с играта си през миналата пролет, когато спечели Купата на България. Нивото на отбора падна драстично след отпадането от Хамрун Спартанс в Лигата на Конференциите. Обикновено тук се търси вината в треньора, в цял свят е така. Необясним ми е този спад, а сегашният състав на Левски е най-добрият в последните пет години“, смята бившият футоблист.

„Левски се намира във финансова, управленска и игрова криза. Нямам представа как ще се развият нещата оттук нататък“, каза още Емил Спасов.

Какво каза още Спасов вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Инински: Доволен съм от резултатите, боксьорите имат потенциал
Красимир Инински: Доволен съм от резултатите, боксьорите имат потенциал
Мигрантите от катастрофата до Чирпан: Гумата експлодира и катастрофирахме
Мигрантите от катастрофата до Чирпан: Гумата експлодира и катастрофирахме