Емоционален пост на училищен директор от Карлово предизвика вълна от реакции и коментари

от БНТ
17:24, 20.11.2020
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Директорът на карловското училище "Христо Проданов" Лука Мачев публикува във Фейсбук профила си емоционално обръщение към цялата общественост.

Той написа, че онлайн обучението е "нашият малък спасителен двор, нашата църква. Независимо дали ни е приятно, лесно или удобно".

Постът на директора предизвика хиляди реакции и коментари в социалните мрежи. Ето и целия текст на обръщението без редакторска намеса:

"Обръщение към родители и изобщо към цялата общественост!

Напоследък често се натъквам на нападки срещу учителите, които искат учениците да преминат в онлайн обучение. Бих искал да се обърна към хората, които са на това мнение, и да ги попитам, колко от тях са толкова смели, че да изкарат един ден в сегашната ситуация в затворено пространство с около стотина деца без маски? А седмица? А месец? В кой друг сектор /магазини, банки, аптеки/ служителят е принуден да комуникира непосредствено с около 20-30 клиенти без маски?

Защо половин България работи в хоум офис, докато децата, които са най-големите преносители на инфекцията, са в час?

Може би смятате факта, че децата ще заразят учителите, не е съществен проблем, но когато детето се прибере у дома и зарази цялото ви семейство, проблемът ще бъде налице, ще бъде и ваш.

Един народ се познава по начина, по който реагира в периоди на криза.

Ние престанахме да аплодираме лекарите си и да ценим тяхната саможертва, хвърляхме камъни и слама по полицаите си, а сега разпъваме на кръст учителите си.

Хора, спрете!

Баща ми ми е разказвал, че по време на войната са учили в двора на църквата. Днес онлайн обучението е нашият малък спасителен двор, нашата църква! Независимо дали ни е приятно, лесно или удобно. Въпросът е на живот и смърт! Доколко качествено ще бъде то, зависи не само от учителите, но и от вас родителите!

В този момент искам да изкажа подкрепата си към всички учители, които боледуват или се възстановяват от Covid-19. Пожелавам им да се върнат здрави и силни!

Днес моите аплодисменти са за тях!"

Какво сподели от първо лице директорът на училището вижте във видеото

Гледайте още от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Черен петък: За какво да внимаваме?
Черен петък: За какво да внимаваме?
Разказ на пациент от COVID отделение: В стаите липсваха части от кислородни апарати
Разказ на пациент от COVID отделение: В стаите липсваха части от кислородни апарати