НОВИНИ

"Еразъм+" с ново мобилно приложение

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:40, 21.09.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Още
Слушай новината

Ново мобилно приложение има от днес популярната програма на Европейската комисия „Еразъм+". То вече е достъпно на всички езици в ЕС, като предоставя на всеки студент и цифрова студентска карта, валидна в целия ЕС.

Новото приложение на програмата "Еразъм+" цели да улесни живота на всички участници в нея. На едно място са събрани полезна информация, по-малко администрация и повече гъвкавост.

"Мобилното приложение е интерфейсът между студентите, които имат опит по "Еразъм+" и които ще започнат да трупат такъв опит за висшите учебни заведения. Това приложение ще има дава достъп до информация не само какво се случва по време на тяхното пътуване, но и да се организират по-добре преди и след това".

В приложението студентите ще могат да си търсят университети, да подписват своето онлайн споразумение за обучение, да откриват полезни съвети и да получат своята европейска студентска карта, която ще им дават достъп до музеи и културни прояви в страните, в които отиват.

600 000 европейци са подали заявка да се включат в "Еразъм+" за учебната 2021-22. От тази година програмата обхваща и средното образование, както и професионалното обучение. Бюджетът ѝ е 28 милиарда евро.

"Другата голяма новост е - знаем, че младите хора искрено се вълнуват от темата борба с климатичните промени, затова имаме Зелен Еразъм - програма, която позволява на младите не само да споделят своите идеи, но и да участват в проекти, които дори и на местно, регионално ниво им позволяват да сбъдват своите идеи за борба с климатичните промени", заяви Мария Габриел".

11,5 милиона души са участвали в "Еразъм" в 30-годишното съществуване на програмата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно време в празничния 22 септември
Облачно време в празничния 22 септември
Защо се бави изграждането на пътища между София и Скопие?
Защо се бави изграждането на пътища между София и Скопие?