НОВИНИ

Ускоряват процедурата по преместване на Бюрото по защита към правосъдното министерство

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:57, 21.09.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Американските адвокати на Делян Пеевски са започнали процедура за падане на санкциите по списъка "Магнитски" пред Службата за контрол над чуждестранните активи към американското финансово министерство и Държавния департамент.

Правителствените служби трябва да предоставят на санкционираната страна мотивите за действията си достатъчно подробно, за да обосноват, че имат подкрепящи доказателства. В противен случай федералните съдилища биха отменили решенията.

От американската правна кантора отбелязват, че твърденията на частни лица, че имат достъп до доказателства, подкрепящи решението за санкции, биха означавали разкриване на поверителна информация, което е нарушение на няколко закона.

Указът за публикуване на Закона, с който Бюрото по защита се мести към правосъдния министър, е подписан. Предстои законът да бъде публикуван в "Държавен вестник" и да влезе в сила през следващата седмица.

"Аз съм заявил, че служителите, които желаят и които показват необходимите професионални качества, включително и ръководителят на Бюрото, могат да продължат да изпълняват своите задължения. Така че по тези въпроси сме разговаряли. Определени са хората от страна на министерството, а вече и от страна на прокуратурата, които ще участват в приемо-предавателната дейност и, пак ви казвам, имам амбицията всичко това да бъде направено за броени седмици, а не в течение на месеци, така че да може дейностите на Бюрото да продължат ефективно", заяви служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха АПИ да плати обезщетение заради загиналата в тунел "Ечемишка" жена
Осъдиха АПИ да плати обезщетение заради загиналата в тунел "Ечемишка" жена
Атанас Атанасов: Ще бъдем солиден фактор и в следващия парламент
Атанас Атанасов: Ще бъдем солиден фактор и в следващия парламент