НОВИНИ

Ергюнал Себахтин: Бях много близо до титлата, мотивиран съм за по-големи успехи

ергюнал себахтин бях близо титлата мотивиран съм големи успехи
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
16:53, 02.06.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Ергюнал Себахтин постигна най-големия успех в кариерата си в мъжкия бокс. Той спечели сребърен медал от Европейското първенство в Ереван, като на финала в категория до 48 килограма отстъпи в много равностоен мач на грузинеца Сахил Алахвердови, участник на Олимпийските игри в Токио, както и трети от Световното първенство.

Макар само на 21 години, Себахтин показа висока класа и потенциал за бъдещи сериозни успехи. Именно към такива се цели и младият ни талант.

„Не очаквах да стигна до финала при дебюта си на Европейското първенство за мъже. Заминах с амбиция да спечеля медал и съм много щастлив, че играх за златото. Бях много близо до титлата, получи се равностоен мач и съвсем малко ме раздели от първото място. Това само ме мотивира още повече да продължавам да тренирам, за да постигам по-големи успехи. Благодаря най-вече на личния си треньор Стоян Узунов и на Борислав Бояджиев, треньорът ми в националния отбор, които вярват в мен и ми помогнаха да стигна дотук“, каза Ергюнал.

Като следваща цел българският боксьор си постави спечелване на медал от Световното първенство в Узбекистан догодина и квота за Олимпийските игри в Париж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българска компания е отличена сред пионерите на целите за устойчиво развитие на ООН
Българска компания е отличена сред пионерите на целите за устойчиво развитие на ООН
Буферният център за бежанци в Елхово затвори
Буферният център за бежанци в Елхово затвори