НОВИНИ

Ерик тен Хаг: Направихме голяма излагация в неделя и сега заедно трябва да изчистим това

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:50, 08.03.2023
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг говори на традиционната пресконференция преди утрешното домакинство на неговия тим срещу Бетис в турнира Лига Европа.

"Червените дяволи" приемат носителя на Купата на Испания в първи двубой между двата тима от осминафиналите на надпреварата в четвъртък вечер от 22.00 часа българско време.

Малко повече от 24 часа преди срещата Тен Хаг разкри, че Бруно Фернандеш ще продължи да носи капитанската лента на Юнайтед, въпреки че португалецът бе сред най-критикуваните след разгромната загуба с 0:7 през уикенда.

"Мисля, че той до момента прави брилянтен сезон и изигра огромна роля за да стигнем там, където сме в сега. Той тича с голям интензитет, дава енергия на отбора. Насочва и помага на играчите на терена, определено е вдъхновение за целия тим. Никой не е перфектен и това трябва да е ясно на всички, всеки прави грешки. Истински съм щастлив да имам Бруно Фернандеш в отбора, а също така се радвам, че той е капитан, когато Хари Магуайър не е на терена", заяви нидерландският специалист.

Ерик тен Хаг допълни още, че най-важното за неговите футболисти след кошмара на "Анфилд" е да насочат мислите си към домакинството на Бетис.

"Треньорът и играчите сме в една лодка. Ние сме заедно във всичко. Печелим и губим заедно. Направихме голяма излагация в неделя и сега заедно трябва да изчистим това", коментира наставникът на Юнайтед.

"Тази загуба ни даде доста уроци и със сигурност ще ни бъде от полза за бъдещето. Бяхме наистина под средното ниво, специално що се отнася до манталитета. Ние искаме да печелим трофеи и трябва да реагираме по различен начин. След неделя трябва да сме си вземи доста поуки, но трябва да вървим напред. И да вложим цялата си енергия в следващия мач", сподели Тен Хаг.

Човекът във форма за Манчестър Юнайтед през последните няколко месеца Маркъс Рашфорд пък също подкрепи своя съотборник Бруно Фернандеш, посочвайки, че португалецът е лидер за тима дори когато не носи капитанската лента.


"Той е лидер за нас, дори когато не е капитан. Но винаги дава добър принос към играта ни, винаги. Бруно помогна и на други играчи да бъдат по-добри лидери, но реалността е, че не можем да бъдем организиран отбор на 100 процента, независимо кой е капитан. Нямам нищо негативно за него, но както каза мениджърът – никой не е перфектен. Подкрепям го винаги и на 100 процента съм зад него", заяви Рашфорд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Награди за равенство между половете на европейски форум за жените
Награди за равенство между половете на европейски форум за жените
Срещу изборната търговия: Полицейска акция на няколко места в страната (ОБЗОР)
Срещу изборната търговия: Полицейска акция на няколко места в страната (ОБЗОР)