НОВИНИ

ЕС призова Навални да бъде освободен незабавно

призова навални освободен незабавно
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:04, 26.03.2021
Чете се за: 01:50 мин.
По света

Европейският съюз продължава да призовава за незабавно и безусловно освобождаване на руския опозиционер Алексей Навални и за пълно разследване на неговото отравяне. Това написа в профила си в Туитър Набила Масрали – говорител на върховния представител на ЕС по външна политика Жозеп Борел.

Съобщенията, че здравословното състояние на Навални се е влошило в колонията, предизвиква загриженост, написа още Масрали. Русия е длъжна да осигури на Навални достъп до медицинско обслужване и да пусне адвокатите му да се срещнат с него, подчерта тя.

За влошеното здравословно състояние на Навални съобщи неговият съратник Леонид Волков в своя канал в Телеграм. Подобна информация изнесоха и неговите адвокати, след като го посетиха в колонията, където опозиционерът излежава присъдата си.

Според адвокатите Олга Михайлова и Вадим Кобзев, управата на колонията не пуска лекар да прегледа Навални и не разрешава да бъдат предадени изписаните лекарства.

Освен това политикът е подложен на изтезание посредством лишаване от сън, като го будят за "профилактична проверка" по осем пъти на нощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция въвежда система за домашно тестване за COVID-19 и удължава мерките
Гърция въвежда система за домашно тестване за COVID-19 и удължава мерките
Топло и слънчево време в събота
Топло и слънчево време в събота