НОВИНИ

Топло и слънчево време в събота

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 26.03.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Утре времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Ще бъде по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури между 14° и 19°, малко по-ниски по Черноморието около 12° - 13°.

По-високи в сравнение с тази сутрин ще бъдат и минималните температури, в по-голямата част от страната между минус 3° и 2°, а в София около минус 2°.

Слънчево ще е и в планините. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще се повишат и ще са около минус 3°, минус 4° по върховете, а в курортите от минус 1° до 6°. Времето в планините ще е подходящо както за любителите на белите спортове, така и за разходки и туризъм, но опасността от лавини остава много висока.

Навсякъде на Балканите ще бъде слънчево и по-топло. След обяд от запад облачността ще се увеличава, но ще се задържи без валежи.

Предимно слънчево ще е в Южна Франция, Пиринейския полуостров и Западното Средиземноморие. Дъжд ще вали в много райони от Западна и Централна Европа. Сняг превалява в Норвегия. Максималните температури в европейските столици ще бъдат от 5° в Москва до 22° в Мадрид.

У нас през нощта срещу неделя ще преминем към лятното часово време, като превъртим стрелките на часовника с един час напред.

Макар и все още не летни, температурите в неделя ще бъдат още малко по-високи, в сравнение със събота, но ще има повече облаци, а на места и слаби превалявания от дъжд. Превалявания се очакват и в началото на новата седмица, когато максималните температури слабо ще се понижат, но минималните вече почти навсякъде ще са положителни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС призова Навални да бъде освободен незабавно
ЕС призова Навални да бъде освободен незабавно
Допълнителни ограничителни мерки заради COVID-19 в Румъния
Допълнителни ограничителни мерки заради COVID-19 в Румъния