НОВИНИ

Как ще гласуват пациентите в болници на изборите

bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 26.03.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

При строги противоепидемични мерки ще премине вотът в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, където се лекуват най-много пациенти с коронавирус в Южна България. От здравното заведение уверяват, че ще бъде подсигурено всичко нужно за гласуването на пациентите с ковид.

Дни преди изборите в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив се лекуват малко над 170 пациенти с коронавирус.

При нас има най-много ковид отделения разкрити. Ще си изготвим списъците отделно за секциите за пациенти, които не са с ковид и отделно за секциите за пациенти, които са с ковид, казва Ивелина Божинова, главна медицинска сестра УМБАЛ "Св. Георги".

В подвижните секции в Инфекциозната клиника и в база 1, където са преструктурираните ковид отделения, от болницата са осигурили непрекъснато присъствие на две хигиенни сестри. Те ще придружават членовете на изборните комисии и ще следят за спазването на всички мерки за безопасност.

Трябва да минат по самите звена, защото пациентите са с влошено здравословно състояние, те няма как да станат, за да отидат до урните и да гласуват. Нашите служители ще въведат служителите на секционната комисия при пациента и там ще бъде осъществен вота им, допълва медицинската сестра.

Придвижването на членовете на секционните комисии също ще става при строги правила.

Има отделни входове, чисти входове, през които се влиза, облича се предпазното работно облекло, влиза се в т.нар. мръсна среда, извършва се необходимата дейност, за която човекът е влезнал, излиза през специален вход, минава през специални помещения, в които сваля по определен начин своето работно облекло и тогава вече излиза в чистата зона, каза още Божинова.

В болницата ще има още три секционни помещения - две в хирургичния блок и още едно в клиниката по кожни болести.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Допълнителни ограничителни мерки заради COVID-19 в Румъния
Допълнителни ограничителни мерки заради COVID-19 в Румъния
Ансамбълът ни с рекордна оценка
Ансамбълът ни с рекордна оценка